Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit érdemes első autóba...

Mennyit érdemes első autóba fektetni?

Figyelt kérdés
2020. nov. 23. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez sok dologtól függ. Pénzárcától, vezetési gézségektől, stb.

Van aki azt mondja, hogy első autónak jó lesz 100.000-ért egy bármilyen autó ami szembe jön. Én azt mondom, hogy fillérekért nem feltétlen éri meg autót venni, sá ráköltz ember az autó árának akár a dupláját is ha oylan állapotban van az autó.

Amikor én vettem az első autómat, akkor nem az volt a cél, hogy megvan a jogsi, jövőhéten megyek is autót venni, inkább gyűjtögettem és vettem egy kicsit jobb autót ami tetszik is. Én azt mondom, hogy ha az ember olyan autót vezet amit szeret is akkor arra vigyázni is fog.

Nekem az árkategória 1.200.000ft volt, lassan 3 évvel ezelőtt egy első generációs, 12 éves Skoda Octavia. Azóta is ezt az autót hajtom napi szinten. Ez maga az autó ára, ezen felül még jöttek a plusszok, a közelező biztosítás, átírási költségek, első szervíz.

Mindenképp kalkuláld bele az árba, hogy amit veszel az nem biztos, hogy olyan jó mint ahogy kinéz. Jöhetnek váratlan szervízköltségek. Na meg nem árt belekalkulálni az árba, hogy lehet, hogy még nyári gumi van rajta, lehet, hogy nincs hozzá téli, élehet, hogy már a nyári is el van kopva. Akkor kapásból lehet hozzá venni most egy szett télit, tavasszal meg egy szett nyárit. Szóval elég sok dolog van amit érdemes átgondolni meg mérlegelni a vásárlás előtt.

2020. nov. 23. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Friss jogsid van? Mennyi idős vagy?
2020. nov. 23. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez két dologtól függ: (1) mennyit keresel, (2) mennyit ér neked egy autó.

Ennek a kettőnek a függvényében sokszor mondják hogy érdemes olyan autót választani, ami nagy vonalakban 3-6 havi jövedelmedbe kerül.

Ezeken a kereteken belül, ha mind1 csak guruljon alapon kell valami, értelemszerűen olcsóbbat nézel, ha szereted az autókat és sokat jelent neked, akkor meg drágábbat. Akár még nyújtózkodni is lehet kicsit, de nem nagyon érdemes, mert túl fognak mutatni a fenntartási költségek a pénztárcádon.

2020. nov. 23. 13:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Első autóba se érdemes nagyon olcsón venni, mert csak szívni fogsz vele. Nem jó érzés mikor mennél és folyton van vele valami baj.

Én azt szoktam mondani, hogy 600-800 körül érdemes venni meg legyen 400 ezer a zsebben a javításokra.

Hidd el egy 400 ezres autóra is el lehet locsolni 800 ezret 1 milliót.

2020. nov. 24. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!