Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik volt a legélvezetesebb...

Melyik volt a legélvezetesebb motorkerékpár, amit valaha próbáltál? Esetleg meg tudod fogalmazni, hogy miért, mitől?

Figyelt kérdés

2020. nov. 22. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
GS500, mert nagyon könnyen manőverehetző, kis kezesbárány.
2020. nov. 22. 18:06
 2/8 A kérdező kommentje:

Esetleg még leírnátok, hogy összesen hányat próbáltatok? Csak higy nagyjából tudjam, mi a tapasztalat. Ha valaki 1 motort próbált, nyilván az lesz a kedvence, mert nincs viszonyítási alap :)

Köszi amúgy!

2020. nov. 22. 18:08
 3/8 anonim ***** válasza:
1000-res GSX-R, jómagamnak is volt. Igen, én ilyen kocamotoros vagyok, hogy nem tudok extrém nagy kanyarsebességet (bár döntögetni tudok kanyarban), de imádom a gyorsulást.
2020. nov. 22. 21:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem untatlak, elmesélném az én történetemet, ami a motorozás felé terelt engem.

Ezer évvel ezelőtt történt, még fiatal, 12-13 éves gyerek voltam.

Mindig ís ilyen szerelgetős, bütykölgetős ember voltam, ahogy mondani szoktam, nincs olyan műszaki dolog, amit elrontani ne tudnék:)

Egyik osztálytársam már akkor nagy motoros volt, összejöttünk náluk sokszor mindenféle ocskánál ócskább motorokat szerelni, persze a mi tudásunknak megfelelően :) (Tehát csoda, hogy működtek:)

Aztán történt egyszer, hogy átsétáltam hozzájuk, ketten voltunk, pakolgattuk a garázsukban a sok ócskavasat.

Egyszer csak előbukkant egy pedál a szemétkupac alól.

Hát ez meg mi? -Kérdeztem tőle.

Ez? A világ legjobb motorja!

Jaa, gondolom:)

Nem hiszed el? -Kérdezte.

Na gyere, akkor megmutatom.

Nagyjából elpakoltunk a motorról, kiderült hogy egy öreg, ferde tankos Komár moped van a sok szemét, és újnyi vastag por alatt.

Akkor most figyelj - mondta.

Semmihez nem nyúlt hozzá, csak elfordította a motor sluszkulcsát, majd kézzel lökött egyet a szemétből kilátszó pedálon.

És a motor abban a pillanatban beindult:) Még a szám is tátva maradt:)

Nekem akkor még semmilyen mopedem, motorom nem volt még. Persze lóhajtó engedélyem se, de annyira megtetszett ez libafos zöld színű szörnyűség, hogy elkunyeráltam tőle, és azon a nyáron azzal jártam.

Az esetek 99%-ban a járdán motoroztam vele, teljesen szabálytalanul, mert ezzel az országútra kimenni életveszélyes volt:)

Egy jól bezsírozott jeges lejtőn, viharos hátszélben talán elérte volna a 30 Km/órás sebességet is, de kár lett volna kínozni szegényt.

Én azt csináltam, indulás után szinte azonnal felváltottam kettesbe, és utánna már a gázhoz nem is nyúltam. Ő meg szépen, komótosan, percenként egyet robbanva, 5 Km/órával száguldott velem:)))

Azóta már volt sok motorom, de azt hiszem ez volt az első, életemet meghatározó motoros élmény.

2020. nov. 22. 22:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Dehogy untatsz, köszi, hogy vetted az időt és megosztottad :) Ez mikor volt amúgy? Melyik évben kb?
2020. nov. 23. 01:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, ez 1974-ben volt :)
2020. nov. 23. 12:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Négy motorom volt.

Mz 125 Ts - tizenévesen arra jó volt, amire akkor kellett.

Cagiva Elephant 125 - ez már komolyabb volt és terepen, egyszerűbb krosszpályán is nagy élmény volt.

KTM 450 EXC - ez volt a legnagyobb élmény. Nagyon jó súly/lóerő arány, könnyen kezelhető, megbízható. Bárhol elment. Supermotová átépítve nem sok ellenfele volt. Egy ideig gondolkodtam Husabergen, de az már üzemórás, nem éri meg.

Ducati Monster 620 - gyönyörű motor, talán az egyik legszebb. Szép hangja is van, főleg tuning dobbal. Hátizsákos túrára, szerpentinre és utcára is jó, de kezelhetőségben persze elmaradt a KTM-hez képest, bár eleve más kategória.

2020. nov. 25. 06:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Én 2019-ben egyszer teszteltem egy szűk órára a BMW R1250GSA-t a Mátrában és azóta libabőrös vagyok, ha arra gondolok :D Nyilván ha ilyen motorom lenne, elmúlna egy idő után ez az érzés, de miután csak rövid időre teszteltem, erre mondanám, hogy legélvezetesebb.
2020. nov. 29. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!