2-3 mm-es profilmélység téliguminál mennyire biztosnágos?
Figyelt kérdés
A hajtott keréken ennyi a minta mélység, ez mennyire biztonságos hóban? Jó minőségű gumi (Pirelli).2020. nov. 21. 19:03
2/11 anonim válasza:
Semennyire. Kuka. Én a nyári gumit is dobom 3-4 mm-nél mert nagy esőben nagyobb sebességnél már be-bevillan az ESP lámpája.
3/11 anonim válasza:
Nem nagyon. Pl. Ausztriában 4 mm alatt nyári guminak minősül, nem véletlenül.
4/11 anonim válasza:
Jégen jobb, mint egy nyári, de enyhe időben kb. semmi különbség a magasabb profilmélységűtől.
6/11 anonim válasza:
Hát ez már csereérett. Nyilván nem fogsz az első kanyarban belerongyolni a sarkon lévő épületbe, de itt már hosszabb lesz a féktávod.
7/11 anonim válasza:
6-os: normál körülmények között egy dekát nem lesz hosszabb a fékújta, mivel attól, hogy 1-2 mm-el magasabb a profilmélység még nem fog nagyobb felületen tapadni.
Hóban, esőben esetleg lehet nagyobb minimálisan a fékút. Mivel már csak kb 3 hónap van a télből amiben lesz kb 5 havas nap ezért én nem foglalkoznék vele. Jövőre meg vesz egy új szettet.
8/11 anonim válasza:
"már csak kb 3 hónap van a télből"
Ez vicces. :D Még el sem kezdődött a tél. Azért március még odébb van. Az elmúlt télen nálunk március végén esett 20 centi hó, előtte egész télen semmi. Hóviharban is autóztam március közepén. Szóval novemberben én nem jelentenék ki ilyet, hogy mindjárt itt a nyár. :D
9/11 anonim válasza:
Ha havazik, ne indulj el. Egyébként hány évesek, hog így lekoptak? Mert a gumi állapota legalább olyan fontos, mint a profilmélyég. 6-7 éves korukra konkrétan veszélyesek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!