Peugeot 207 1.4 HDI melegszik de mitől?
Dugó volt hazafelé, levágtam az utat, volt már jobb ötletem is mert az egyik tócsa olyan mély volt hogy eltűnt benne a kocsi egy pillanatra. Igen, a saras víz a szélvédőig felcsapódott. Nagy gőzfelhő, de amúgy semmi hibaüzenet, semmi anomália. Később észrevettem viszont hogy a kocsi melegszik. Nem úgy hogy korlátlanul leállításig, hanem jelentősen leromlott a hűtőképessége. Hajtva 110 fokig is felment, ott már elvettem a gázt és üresben gurultam, vissza is hűlt. Városban is kétszer intenzívebben indulok el a zöldnél és nem kap szembeszelet mert újra meg kell állni és már melegszik. Szüttyögve, odafigyelve nem melegszik, illetve most jönnek a hidegek így gyorsan visszahűl de nem ilyen volt, a "rallyzás" előtt 98 fok fölé még 40 fokban sem ment. Elektromos venti megy, a hűtőt (és egész elejét plusz alját) magasnyomásúval átmostam kívülről (hátha valami sár takarja a levegőzést), más ötletem nincs. Tippeket várok, mitől lehet ez.
Bemelegedés átlagos idejű, fűtés jó, hosszú lejtőn gurulva termosztátig visszahűl (87fok) tehát egyértelműen a hűtőképessége csökkent drasztikusan, annak az okára vagyok kíváncsi hogy mi lehet ha megy a venti, nem lyukas a hűtő, nem fogy a víz, stb.
Gondolom tele ment sárral a hűtőradiátor.
Úgy tűnik kevés volt, hogy elölről megkínáltad a magasnyomásúval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!