Mi a megoldás? Klingerit tömítés vagy síkoltatás?
Adott egy Simson blokk, amit nem rég vettem és szeretném felújítani.
Kérdésem arra irányul, hogy a tömítőfelületek nem a legjobbak. Olvastam ezen az oldalon pár hozzászólást, hogy a klingerit tömítés kiküszöböli ezt, illetve erre a problémára találták ki.
Viszont 1-2 ember azzal kontrázta, hogy vastag, ezért a gyári hézagolások el fognak menni és nem lesz jó.
Viszont a síkoltatásról is ugyenezeket hallottam.
Melyik a jobb megoldás, melyikhez célszerűbb nyúlni?
Amennyiben a blokkfél oldalát kell síkolni, akkor felejtsd el "keresek egy esztergályost(#3) válaszodat.
Ilyen munka eszterga géppel nem fog menni..........
Persze hogy nem.
Nem is arra gondoltam, hogy befogja a tokmányba, és forgatja a blokkfelet.
De esztergályos más módon is tudhat síkolni, nem alapvető ehhez az esztergagép.
Tehát te mit javasolsz?
Esetleg üveglapon csiszolva csiszolóvászonon érhető el eredmény?
Igen arra gondoltam, hogy (talán) házilag is orvosolható a hiba.
Ha nagy a hézag ott, ahol csavarhúzóval megfeszegették, akkor oldalról -egy másik kalapáccsal ellentartva- egy kicsit próbáld megütögetni. Annyira, hogy az esetleges hiányt visszahozd. Majd egy üveglapra fektetett csiszolópapíron mozgasd addig, amíg mindenütt egyenletesen nem fog felfeküdni. Ezután mehet a tömítés mindkét oldalára hermetic, és rakd össze.
Tehát kis csiszolás, majd ragasztó paszta és sima papírtömítés?
Klingeritet hanyagoljam?
Már megettem volna rég,,,
Csiszold meg ,és ectes sziló kész..
Oké, megoldottam.
Azonban!
A főtengelycsapágy enyhén elforog a fészkében, mármint szó szerint a külső peremén.
Mit lehet vele kezdeni?
Illetve ez nagy bajnak számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!