Téli gumi kölön felninn van,vagy amin a nyári van arra rakatjátok a télit?
Nem megy tönkre a gumi/felni ha sokszor cserélődik 1 évben 2× ?
Nekem alu felnim van, nyári van rajta,rakassam mindig a télit,utánna meg a nyárit,ti hogy vagytok ezzel?
Rádásul TPMS
Két autóm van:
1. 2005-ös TPMS-sel. Nyári szett: 17"-os gyári alufelnin, nyomásszenzorokkal. Téli szett: 15" lemezfelnin + gyári dísztárcsa, nyomásszenzorokkal. (Öntanuló a rendszer, magától felismeri az új szenzorokat.)
2. 2018-as, TPMS-sel. Nyári szett: 17"-os gyári alufelnin, nyomásszenzorokkal. Téli szett: 16"-os gyári alufelnin, nyomásszenzorokkal. (Szenzorokat fel kell tanítani minden átszerelés után, de van hozzá eszközöm.)
Szerintem nem éri meg fél évente átgumizni a felnit, még ha ugyan olyan méretű nyári és téli gumit is használsz. Ahogy írod a gumi is sérülhet, a felnit is összekarcolhatják. + nem tudod otthon átszerelni, mindig ki kell fizetni egy teljes szerelést + centrírt. Tehát hosszú távon nem biztos, hogy egy plusz szett felni szenzorokkal sokkal drágább.
Ha szelep-szenzoros a TPMS, akkor szerintem cserélgessed a gumit. Drágák ezek a vacak szenzorok és ráadásul össze kell párosítani az autóval, ami még plussz költség. A guminak nem lesz ettől baja.
Másik lehetőség a négyévszakos, egyre jobbak már ezek a gumik.
Nekem is külön van - mindig is így volt. Korábbi autóimon azonos volt a felniméret, de még akkor is külön voltak, mert az állandó felni le és felszerelés nem tesz jót a guminak sem.
Mostani autón pedig 17-es a nyári, és 16-os a téli, és én vagyok a gumisok kedvence, mert velem gyorsan megvannak.
Mindenképpen jobb,ha külön felnin van a nyári és a téligumi is.Megéri beruházni egy garnítúra lemezfelnire és arra szereltetni a téligumit.hosszú távon így az olcsóbb és praktikusabb.
Viszont ha nincs hol tárolni a Plussz gumigarnítúrát és amúgy sem mész sokat egy évben,jó megoldás a 4 évszakos gumi is.Én is 4 évszakos gumit akartam az autóra,de olvastam ,hogy 150le. felett már nem ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!