1millió ft értékű autóra is érdemes cascot kötni manapság?
Attól függ mennyi az éves díj és mennyire félsz a lopástól, vagy hogy saját hibádból összetörik, esetleg elemi kár éri az autót.
Én a 9 milliós autómra is csak két évig fizettem, utána lemondtam, mert sokalltam a díjat, ráadásul folyamatosan emelték is, úgy hogy káreseményem kerek 20 év alatt soha nem volt. Lopástól sem félek, nem az utcán éjszakázok az autó, munkahelyemen is zárt udvar van. Ha esélyes nyáron jégeső, ki se hozom a kocsit a garázsból, az az egy nap nem megoldhatatlan nélküle.
Ha összetöröm az autót és egy nagyobb összeget kell kifizetnem a javítására, nekem az kevésbé fájna. Nem bosszantana annyira, mert elkönyvelném, hogy balfarok voltam, ennyi, ezzel jár. Majd legközelebb jobban vigyázok. De az nagyon bosszant ha évi 150-200eFt-okat az ablakon dobálok ki, kvázi a semmiért, csak a biztosítók zsebét tömöm.
Pontosan ahogy az 5-ös mondja. Nekem 2 milliós autóm van, 9 éves. 120-140 ezres ajánlatot adnak a biztosítók. Ha még fizetem 4 évig úgy, hogy nem történik semmi akkor kidobtam fél milliót a semmire.
Inkább azt a pénzt félrerakom és ha baj történik kifizetem vagy veszek egy másik autót.
Defenzíven vezetek, éjszaka nem ülök autóba, ha havas-jeges az út max munkába megyek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!