Mi az oka,hogy egyre kevesebben fognak Európában új autót vásárolni?
10es
Így van. Már decemberben és januárban állandóan arról volt szó, hogy 2020 végére legalább akkora válság lesz, főleg autóipar ügyileg, mint 2009ben volt. És ekkor még csak nem is merte álmodni sem senki, hogy a kovid milyen hatásokkal lesz 2020ban.
Covid járvány van + részben ennek köszönhetően gazdasági visszaesés. Ezt még tetézi, hogy az új autók az utóbbi időben nagyon megdrágultak a CO2 mizéria miatt.
Szerintem ezek miatt nem kell csodálkozni, hogy nem döntögetnek rekordokat az eladási számok.
Egyébként két éve vettem új dízel autót. Azért ilyet, mert rendszeresen akár napi 600 km-t is autózom minden időjárási körülmények között, saját zsebből tankolva. Ez az autó 2020-ban már milliókkal többe kerülne. És nem csak gyenge forint miatt. Vennék én is szívesen elektromos autót. De az ami 700-800 km-es tényleges hatótávot tud (nem csak pípron), 130-140 km/h tempó mellett, klímával, fűtéssel és elérhető áron kapható (értesd nem fapad felszereltséggel 10 millió alatt), arra szerintem nem egy-két évet kell várni.
Láthatóan valóban gáz lehet a németeknél,mert lényegesen kevesebb az autócsoda odakinnt,mint korábban,20 évvel ezelőtt,amikor szórták a családok a drágább márkákat.
Rengeteg Bajorországban a Dácia Duser?
Amikor kinnt voltam legutóbb a két legdrágább kocsi,amit láttam,egyik román,a másik orosz rendszámú volt.
A tömegben ott is átlagos autók vannak,és viszonylag sok a kisebb ázsiai típus,ami azért régebben nem volt.Nagyon számít már az ár!
Igen, van a faluban egy bácsinak a traktor mellett egy F40-es Ferrari-ja-!
Egy a faluban-mondom!/Passau környéke/ 2004-ben vette.
16 éve,amikor sokkal jobban ment nekik,ezzel nem azt mondom,hogy éheznek,de már nagyon meggondolják az extrákat!!
Minden vasárnap délután lemossa,és utánna megy vele egy kört. Mindíg szokott inteni,és én visszaintek. Ennyi.
Rengeteg a Duster,Hyundai,Kia,szóval ez már más,mint a nagyapáik Mercedes
korszaka. Az már lassan luxus lett.
Jó mi?
Nem azt mondtam,de arányaiban most sokkal több az olcsóbb autó,mint korábban.Akkor nagyon sok volt a hazai gyártású autójuk,de most feltűnt hogy nagyon sok a koreai,japán,és a Dácia is,ami azért meglepő.Nyilván nincs már annyi pénz a drágább hazai kocsikra,ezért sok az import olcsóbb tipus.
Elektromos autót is elvétve láttam.
Ennyi,csak ez feltűnt már legutóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!