Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 2000-es évjáratú...

Van egy 2000-es évjáratú 1.6-os Swift, aminek világít az ABS hibára figyelmeztető lámpája. OBD2 diagnosztikával olvasható?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a '96 körüli Swiftek kivillogták a hibakódokat, azt is tudom, hogy az (G13BB) 1.3 16V-k már elég körszerűek ilyen téren, számítógépes diagnosztikával lehet olvasni a hibákat. Ennek is van OBD2 csatlakozó a műszerfal alatt, de nem nagyon sikerült semmilyen hibát kiolvasni. A kérdésem az lenne, hogy én csináltam valamit szarul/műszer bóvli, vagy az autó még csak a motorhibákat a "check engine" felirattal tudja kivillogni, aztán megállt nála a tudomány?

2020. nov. 10. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Esélyes, hogy működő OBD2 szabványú olvasót nem fogsz hozzá találni.

Helyette egy kapcsolót, vagy 6 pin-es diagnosztikai csatit kellene keresned, és kivillogtatni.

Ha eddig ezt nem nézted meg, talán segít:

https://www.youtube.com/watch?v=Xy45kkl6AYk

Európai piacon 2000 környékén kezdtek átállni OBD2-re, de sok gyártó akkor még saját megoldásokat használt. Tehát hiába van 16 pin-es OBD2-re hasonlító csati az autóban, az nem feltétlen OBD2 szabvány. Ilyenkor a csatlakozóban "aktív" pin-ek tudnak sokat elárulni, és az alapján venni olvasót ha élő adatot akarsz diagnosztizálni. Pl. ilyesmit:

[link]

2020. nov. 10. 19:48
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. nov. 11. 01:05
 3/4 Perkincs válasza:
Az ABS-hibát egy sima, olcsó, univerzális hibakódolvasóval nem fogod tudni kiolvasni (pl. ELM327, U581 és társaik). Gyári szintű műszer, vagy kimondott ABS-hez való hibakódolvasó kell hozzá szerintem. A leírásod alapján próbálkoztál már valamilyen műszerrel, de -ahogyan írtad is- "nem nagyon sikerült semmilyen hibát kiolvasni." Ez mit jelent? Nem ismerte fel a műszer az autót? Ha az autót van lehetőséged alulról szemügyre venni, akkor a kerekeknél az ABS-szenzorok vezetékeit és a póluskerekek szennyezettségét érdemes megvizsgálni, hátha így is észlelhető valamiféle hiba. Ha megtaláltad és sikerült a hibát elhárítani, akkor menni kell az autóval valamennyit, hogy kapjanak a szenzorok sebesség (szögsebesség) jelet. Ekkor, ha más probléma nincs, akkor a hibalámpának ki kell aludnia.
2020. nov. 12. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem teljesen el is kerülte a figyelmem, hogy az ABS lámpa ég :)

Az ECU ennyi hibát tudna neked mondani erről: ABS hiba :)

Azért megy még, mert ilyen egyszerű.

2020. nov. 12. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!