Ha egy márkaszervízből valaki vesz autót és X év után visszaviszi es mondjuk újat vesz helyette.. akkor a beszamotott autonak az értékesítésig a márkaszerviz lesz ujbol a tulajdonosa?
Például, ha az autót a szalon raktárából vették, akkor:
1. tulaj a szalon
2. tulaj a bank (mert ugye hitelre veszi)
3. tulaj a magánszemély, aki megvette
4. tulaj a kereskedő, akinek eladta
5. tulaj ismét a bank, mert megint hitelre veszik
6. tulaj a magánszemély, aki megvette
Ez egy lehetséges és életszerű eseménysorozat.
ahol vettem a szalonautómat, oda vittem vissza évek múlva, és ott vettem egy újat..értesítettek mikor mehetek átvenni. Természetesen a leadandó autóval mentem, amit először át kellett adnom. Amíg a papirokat intéztem, a leadottat kitolták az udvarri eladótérbe, ahol egy család azonnal lecsapott rá..
Akkor most ki volt a tulaj arra az egy órára? A szervizben az új autómat átvettem, oszt annyi.
A régivel nem volt teendőm egy percig sem.
Ha hitelre veszel autót te leszel a tulaj és nem a bank. A bank csak a pénzt adja.
Amit te mondasz az a leasing.
Igen.
A mostani autóm másfél évig állt a kereskedésben, mert niche kategória és nem volt rá más érdeklődő. Addig a kereskedés volt a tulajdonos, ez látszik is a lekérdezőben.
Viszont van olyan kereskedés is, ami bizományiba veszi, így ha eladod te maradsz a tulaj, a kereskedés csak tárolja, hirdeti és intézi a vevővel kapcsolatos teendőket jutalékért cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!