Melyik Webáruházból érdemes 4 évszakos gumit venni,hol a legolcsóbb?
Általában nincs olyan nagy különbség az árban, viszont gumishoz úgy is el kell menni.
Otz érdemes azt is megkérdezni tőle, hogy melyiket ajànlja, mert ő sokfèle gumit szerel, van tapasztalata ebben.
Ha csak 2000Ft a különbség, ennyi simán előfordulhat, akkor a garnitúránál már 8000Ft. Ez azért nem aprópénz. Legalábbis nekem nem.
Azt viszont nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy az XY webáruház a legolcsóbb mind közül. Folyamatosan változnak az árak, mindig vannak akciók. Van ahol igaz hogy kicsit drágább a gumi, de ha figyelembe veszed az ingyenes szállítást, már ott jössz ki olcsóbban.
Tudod, hogy milyen méret kell, esetleg azt is hogy milyen márka, típus. Ott van előtted az internet, használd a keresőt!
Bizony, az internet a te barátod. Sok tesztet lehet olvasni gumikról, lehet találni igazi véleményeket is autósoktól, és akár adott típusú és méretű gumira is rá tudsz keresni - és akár sorba is rendezni pl ár szerint növekvő, és akkor felül az olcsó(bb) webáruházak lesznek.
Persze az se mindegy hol laksz, hiszen pl ilyen esetben lehet +1-2e Ft szállítási díjjal is számolni, vagy a szállítás már eleve bele van építve a gumi árába, ezért lehet találsz olyan helyet, ahol szállítással olcsóbbra jön ki a gumi, mint máshol szállítás nélkül.
A gumisnál is lehet találni, csak ott nem lesz akkora a választék - és tisztelet a kivételnek - megpróbálhatják rád sózni az esetleg már 1-2 éve ott álló, de természetesen még vadi új gumit (ezért a DOT számot is jól nézd meg).
Szóval jól meg kell fontolni a dolgot, elvégre nem egy szezonra veszel gumit.
Én innen vettem 4 évszakost, de a vaterás felületen, mert nem volt kedvem ide beregisztrálni, futárral ki lett küldve, 2 év kátyú biztosítás is van rá
vannak hatalmas gumiáruházak, ahol eszméletlen nagy a választék. Volt ahol beültettek volna a hintába, de tudtam, hogy lesz jobb ajánlat is..
Aztán a Fehérvári úton vettem meg a ma is használt téli gumimat, amit az egy utcával odébb lévő gumis fel is szerelt(a gumiboltban napok úlva kerültem volna sorra).
Ahogy elnéztem, a lehető legjobb áron vettem, szereltettem(még a gumis is mondta, jó ez a márka, pláne ennyiért)
Használt téli gumival annyiban kell vigyázni, hogy azok könnyebben kikeményednek mint a nyáriak.
Magyar éghajlaton használt 4 éves téli már nem úgy tapad mint az új hiába jó még a futófelület mélysége. 20-25% is lehet fékútban ami mondjuk egy 40 méteres fékútnál nem mindegy, hogy 40 vagy 50 méter alatt áll meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!