Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót vegyek, ha heti...

Milyen autót vegyek, ha heti 1-2x használom max napi 50km-t és utcán állok?

Figyelt kérdés

Budapestre költözök albérletbe egyetem miatt, szüleim 25km-re laknak, de a tömegközlekedés annyira rossz, hogy 2-2 óra menne el naponta, így inkább beköltözök.

Autó csak nagybevásárolni kell, illetve hazajárni.

Nyáron max 2-3x hosszabb utakra pályán 200-400km-eket autózok.

Utcán fogok parkolni, enni fogja az idő, parkolási károk, stb.

Jelenleg egy 10 éves sor6-os BMw-m van, ezt fogom eladni, mert az árából kijön 3 évnyi albérlet, ha találok lakótársat.

Megtartani nincs értelme, mert tönkretenné az időjárás, többi autós, stb, és fenntartani se tudom a havi 60-80 ezer ft-omból, amivel max a szüleim fognak támogatni.

Fontos, hogy megbízható legyen a leendő autóm, kevésbé szervíz igényes, de azért nézzen ki valahogy, és ne legyen 15-20 éves.

Szeretnék biztonságban autózni nagy viharban, esőben és télen is. Legyen benne menetstabilizátor és xenon lámpa, és az ereje is 100 le legalább, de inkább több.

Ígyis nagyon fura lesz átülni egy 230 le-s hátsókerék meghajtású autóból.

Nagyon sok autót néztem már, de mindig valaki lebeszél a kinézett típusról.

Ti mit vennétek a helyemben?

Összesen van majdnem 2 millió ft spórolt pénzem és az autómat 3 millióra legalább saccolom.

Illetve évi 1,5 millió szabad felhasználású diákhitelt fel tudok venni legrosszabb esetben.

2020. nov. 9. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Toyota yaris
2020. nov. 9. 22:24
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Az nem opció, hogy ne vegyél autót? Ugye nem csak az autó ára számít, hanem a fenntartása is, akkor is, ha alig használod (biztosítás, szerviz).

Azt írod, hogy csak nagybevasarlashoz kell és hazajárni. Ha a nagybevásárlás alatt élelmiszereket értesz, akkor inkább rendelj online. Komolyan jobban megéri havonta egyszer kifizetni a kiszállítási díjat, mint autót fenntartani. Ha meg maximum hetente egyszer utazol a szüleidhez, akkor pláne azt javaslom, hogy felejtsd el az autót.

2020. nov. 9. 23:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Vagy a másik lehetőség, hogy kocsival egy P+R-ig (tudom, ilyenből nem sok van Pest határában), onnan tömegközlekedési. Akkor nem kéne az albérletet fizetni.
2020. nov. 9. 23:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ebbe a helyzetbe én se vennék autót vagy legalább is nem olyan feltételekkel amiket te írsz, egyszerűen felesleges
2020. nov. 10. 04:01
 5/7 anonim ***** válasza:

Valami benzines Golf, Polo, Fabia, Ibiza, Corsa és hasonlók.

Azért elgondolkoznék, hogy ilyen mértékű jövedelemkieséssel tényleg nem kellene autót tartani feltétlenül

2020. nov. 10. 07:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell autót venni. A nagybevásárlást már házhoz lehet rendelni, vagy arra a havi 1 alkalomra lehet taxit is hívni az áruházhoz.

Gondolom nem fogsz naponta hazajárni, akkor meg ki lehet bírni a tömegközlekedést is. Bár furcsa, hogy 25 km-re két óra jön ki. Hol laksz, ha lehet ilyet kérdezni?

Nyaraláshoz meg majd bérelsz.

2020. nov. 10. 10:28
 7/7 anonim válasza:
Suzuki swift. Nem lehet kinyírni, occsó.
2020. nov. 11. 02:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!