Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Erről a Suzuki Swift átalakítá...

Erről a Suzuki Swift átalakításról vélemeny?

Figyelt kérdés

Először leszeretnem szögezni hogy 17 éves vagyok és nincs pénzem másik kocsit venni GTI motort bele meg ilyesmi..

Azzal tudok gazdálkodni amit kaptam ez pedig egy Suzuki Swift 1.3 GS Sport 2003.( 3 ajtós, spoileres. ) 68 ló gyárilag.

Ebből szeretnék kihozni egy kicsit többet kinézetre és teljesítményre.

Amit gondoltam:

- Valami alufelni ami kinéz valahogy.

- Leülttetni kicsit.

- Nyomtáv széllesítő.

Teljesítmény ügyileg:

- Ezres suzuki váltója.

- Chip.

- Nyitott rendszer ( lehetőleg zárható/ nyithatót.

Sport légszűrő vagy torló levegő.

Ez kb 15-20 lóerő jó esetben lenne ami már elég lenne meg nyomatékosabb lenne kicsit az ezres váltónak köszönhetően.

Szerelő haver van aki ezeket megcsinálgatná nekem meg bardirol tudd olcsóbban rendelni alkatrészt úgy hogy a kivitelezés annyira nem lenne annyira drága.

Erről szeretnék egy véleményt kérni..

Karogast meg lehurrogast nem kérek..

Meg egyszer kielem 17 eves hülye gyerek vagyok megxd szóval nincs penzem erősebb autot venni meg stb ebből tudok gazdálkodni amit kaptam suzukit és azt szeretném meg csinálni csinosabbra, erősebbre.

2020. nov. 8. 14:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Na itt valami nem egyenes ebbe a történetbe.

Ha új felnit veszel arra -gondolom- nem a lefutott virsliket akarod tenni.

Azaz, egy garnitura rnedesebb könnyűfémfelni +egy garnitúra jó gumi.

Írd le mennyi.

Veszel egy bontott váltót -mielőtt beteszik át kellene nézni- aztán a csere. Beszerzési ár, felújítás ára.

Számolod?

Márkás ültető szett -nem filléres beruházás- és ugye nem a 17 éves lötyögős gátlókkal fogják összerakni?

4 ültető 4 gátló +munkadíj.

Nyomtáv.......na felejtsd el.

Chip...... azt is.

Kipuf rendszer.... minek is egy széria motorhoz?

Közben, ha összeadtad a várható kiadásokat, rájössz, hogy az már egy 17 éves swift ára.

Akkor meg minek?

Gondolom ez neked nem tetszik, pedig nem károgás vagy hurrogás, csak egy reális vélemény.

Üdv. ;)

/egy 14 éves swift tulajdonosa/

2020. nov. 9. 11:35
 12/16 anonim ***** válasza:

Édes szívem, egy swiftet hova akarsz leültetni? A földön ülsz így is.

Egy dolgot hadd mondjak el: Semmi ciki nincs abban, ha valaki öreg/olcsó autót vezet. Na, de az nagyon is kínos, amikor ezeket próbálják “tuningolni” meg minden szart ráaggatni. Ennél kevés prolibb dolog van. Hagyd azt az autót békében nyugodni, ne nevettesd ki magad. Ha meg ilyen hülyeségekre van pénzed, akkor kezdj el spórolni és lesz majd egy jobb autód.

2020. nov. 9. 20:11
 13/16 anonim ***** válasza:
20%
Hagyd a sok Suzuki fóbiás homárt, mert nagyrészük ezeknek még Suzukiban sem ült, a nagy részük se nem autószerelő, se nem olyan személy akinek lenne akár csak egy pici tipusismerete is, hogy tudna reális véleményt formálni egy autóról, figyelembe véve az ár-érték arányt! Ne foglalkozz a sztereotípiákkal sem. Ha neked ez tetszik, kezd el csinálni, 1000es váltót fillérekért kapsz, sok veszteni valód amúgy sincs. Bár egy 1.3 8V, főleg 3 ajtós már gyárilag sem megy rosszul szerintem, 0-100at max 11 sec alatt megfutja, ha azt a kőkemény egy váltást (1ből 2be) nem baszod el... :) Persze 1000es váltóval szükséged lesz a 3.-ra mert rövidebb, városban mondjuk picit élhetőbb lesz az autó. Chipnek szívó autóban semmi értelme, tudtommal, amúgy is csak a GTInek írható a motorvezérlője, az is csak a tiltást tolja ki. "Nyitott rencer" helyett szerintem érd be egy diszkrét Paragi végdobbal, max ha ez is kevés, vedd ki a középdobot. Annak a kis G13B-nek nincs igénye egy 50es üresre, és a rendőrbácsik amúgy is harapnak érte... Sport légszűrőnek semmi értelme ilyen teljesítmény szinten, picit nagyobb szívóhangja lesz. és gázadásra azt mondja majd: "chömm chömm". De ez is inkább csak a 16 szelepeseknél, GTIk nél és az 1.6nál ütközik ki jobban, mert nagyobb a folytószelep, több levegőt szív. Ezekből egy motor 2 kasztnit kiszolgálna, mert azok hajlamosak rohadni. :) Ezen kívül egy megbízható, akár lehet a típustársaihoz képest egy felszerelt kiadású is, és egy 100ig egész dinamikusan gyorsuló kis autó. :) Persze, az emberek nagy része nem tudja levetkőzni a sztereotípiákat, ha Suzuki akkor az szar, papír kasztni, és lassú, mert javarészt papák vezetik... :)
2020. nov. 10. 18:44
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 Baromságokat beszélsz. Én évekig vezettem swiftet, semmi gondom nem volt vele, megbízható kis járgány. Papa sem vagyok, sőt kifejezetten “erőszakosan” vezetek. Még is azt kell mondanom, hogy ne tegye magát nevetségessé a kérdező. Meg kell érteni, hogy ezek napi használatra tökéletesen megfelelnek, akkor sem tuningolni való autó.
2020. nov. 10. 20:38
 15/16 10 deka farhát ***** válasza:
Nekem is Swiftem van, ráadásul ötajtós-ezres, mégsem vagyok papó :)
2020. nov. 10. 21:42
 16/16 anonim ***** válasza:

#14 #15

Nem azt mondtam, hogy csak pápák vezetik,azt se hogy csak pápák vezethetik, nem is azt hogy papa autó... Csak hogy az a sztereotípia, hogy lassú szar...amit megcáfoltam. És jellemzően valóban időseknek is megfelelő egy 1000es Swift, megbizhtó, olcsó stb. Nem tudom, mi ebben ami vitát tárgyát képzi, vagy hülyeség. =D

#14 "évekig vezettem swiftet" ""erőszakosan vezetek"" ennyire nem kell burkoltan mondanod, hogy pizzafutár vagy xD

Ne sértődj meg, csak vicc volt. Nem érzem úgy hogy baromságokat beszélnék, vezettem és javítottam már jópár ezrest, egyhármast, egyhatost / karbist, injektorosat / 8, 16 szelepeset / alu, lemez szelepfedeleset...de még GTI-t is...tegyük fel hogy ezekből az összes fajtától hallottál, tudod a különbségeket, akkor is azt feltételezem, picit nagyobb rálátásom van a Swiftekre, megkockásztatom összességében a Suzukikra mint neked, persze mondd meg nyugodtan ismét, ha valami baromságot mondtam! :)

2020. nov. 11. 01:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!