Miért indul nehezen az autó?
Mikor megvettem akkor is néha észrevettem ezt a dolgot, viszont márciusban volt vezérlés cserém utána nagyon ritka volt, most megint elő jött. Hajnalban mikor elindulok dolgozni, ma pl - 1fok volt, 2 izzítás után pöcc röff indult. Mikor indultam haza hideg motor, 2 izzítás teker az önindító úgy ahogy szokott (nem lassan, megszokottan) de kétszer kell kb 5 másodpercig tekertetnem hogy elinduljon. Amikor elengedem a kulcsot 200-as fordulaton pöfög egy kettőt és beáll normálisra a fordulat. Fehéres füst a kipufogóbol.
Van egy megérzésem, alapjáraton(hidegen, melegen) nyikorog egy hossz bordás szíj ami a vezérléstől kívül van, lehet hogy az miatt?
Adagolóm most lett felújítva, bemérve, nincs benne 1000 kilóméter. 1.9TDI 1Z motor
Ha tudtok tippeket adni megköszönöm.
2 szerelőt is megkérdeztem de nem tudtak mit mondani, "látniuk hallaniuk kellene"
Generátor töltése jó, szépen teker.
Ez inkább üzemanyag ellátás probléma. Lehet csak időnként de levegőt kap némi állás után és azért indul nehezen mert nyilván ki kell mennie először a levegőnek. De lehet az is hogy csak a nyomás gyenge kezdésnél. Lehet az AC pumpa döglődik nálam például ezzel kezdődött. Húgom autójánál ugyanilyen jelenség volt ott az üzemanyagszűrőnél volt laza a kimenő ág és ott gyakorlatilag kiszivárgott az üzemanyag 12 órás állás után és idő kellett mire abba az üres szakaszba szűrőtől az injektoron át a motorig eljutott az üzemanyag és beindult az autó.
Én így látatlanba inkább erre tippelek, lehet pont nem ez a baj de amit én tapasztaltam eddig ezek voltak a hiba források.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!