Az autós közlekedésre is vonatkozik az éjfél és reggel 5 közötti kijárási tilalom?
részemről is bosszantó az elmélet. nekem is volna programom Budapesten, ami valószínűleg 9-10 előtt nem fog végetérni. kérdés, hogy hogyan érnék én haza Szegedre éjfél előtt, ha nem pályán megyek mondjuk...
de a gyakorlat szerintem is az lesz, hogy nem fognak tömegesen kiállítani éjszaka rendőröket azért, hogy vegzálják az embereket...pláne tényleg azért nem, mert mi kockázat van abban, ha egyedül ülök az autómban és tartok haza, de csak fél1-1re érek oda.
Csak korlátozás, nem tilalom.
Ha a tavaszi szabályokat vesszük alapul (mivel mást nem nagyon közöltek), akkor 1. Szabadidős tevékenység engedélyezett 2. kutya nem ellenőrzi..
Tehát elméletben az autós közlekedésre is vonatkozik, gyakorlatban meg ha egy igazoltatás alkalmával megkérdezi a rendőr, hogy hova mész, akkor megmondod, hogy szabadidős tevékenységet folytatni (sétálni a hegyekben stb.). Külön nem valószínű, hogy ezt ellenőrizni fogják, vagy ha igen, akkor is inkább csak a nagyvárosokban a gyalogosokat, kocsikat aligha megállítanak emiatt...
15, szerintem sem. itt-ott szokott lenni éjszakai igazoltatás vidéken is, egyszer futottam már bele valahol bács-kiskunban random hétköznap éjjel fél1 körül. valószínű ilyesmi előfordulhat, de nem fognak ráállni nagyon.
viszont talán a kelleténél kicsit szigorítanak, mert kell a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!