Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen tünetei vannak az...

Milyen tünetei vannak az eldugult katalizátornak?

Figyelt kérdés
Néha indulásnál megtorpan az autó mintha a kuplung csúszna, majd hirtelen kilő 2000rpm től. Fémes kifújáshoz hasonló hang jön a katalizátortól de a kipufogó rendszer át lett nézve és nem lyukas sehol. Amikor ezt a hangot kevésbé hallom akkor az egész autó halkabb illetve jobban is megy. Illetve még mikor ez a jelenség van akkor motorféknél sokkal nagyobbat ránt az autó pedig nem ugrok le a gázról. Opel Astra 1.6 ról van szó.

2020. nov. 3. 17:53
 1/4 anonim ***** válasza:

ellenőrző lámpa nem világít?(ha van)

Mintha nem kapna elég benyát valamiért..

2020. nov. 3. 18:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem világít mert nincs diagnosztikai szonda csak egy a katalizátor előtt. A ü.a nyomás mérve lett, meg van a 3bar. De új AC pumpa és új szűrő van benne. :(
2020. nov. 3. 18:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hello!

Nekem 1.6 G Astránál egyszer a hátsó dobban törött el a cső ami átmegy rajta, körülötte üveggyapot vagy milyen szálak voltak (nem gyári dob volt, valami univerzális, halk, nem sportdob). Pont autópályán történt, az autó megtorpant, fordulatszám esni kezdett. Pár gázfröccsöt adtam, egy nagyobb füstfelhő jött ki a kipufogóból, majd köpdösött ilyen égett gyapotszálakat egy ideig. Toltam neki, akkor magához tért, de potyogott belőle a gyapot. Elvittem kipufogóshoz, leszedte a hátsó dobot, szétvágta, megmutatta, hogy elrozsdásodott a belseje a kondezvíztől, és eltörött, keresztbe állt, a körülötte levő hangszigetelő üveggyapot meg össze vissza átrendeződött, szerencsém volt hogy nem lett teljes dugulás, tudtam vele menni. Lecserélte a hátsó dobot. Lehet érdemes lenne megnézned/megnézetned, ha ott dugulás van, és lassabban tud távozni, lehet hogy már a katalizátornál feltorlódik a kipufogógáz.

2020. nov. 4. 07:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, lehetséges! A hátsó dobom az új nekem szóval ott nem lehet gond elvileg. Majd hétvégén meg lesz nézve a katalizátor hogy milyen a belseje.
2020. nov. 4. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!