Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csak a régi swifteket...

Miért csak a régi swifteket csesztetik azzal,hogy lassúak?

Figyelt kérdés
Minden ilyen vicc,vagy akármikor előkerül a téma,mindig a "suzukisok meg a swiftesek" vannak a lassuság példájaként felhozva,pedíg abszolút nem lassabbak úgy átlagban,mint a többi régi kisautó,ott van 3-as golfból pl.az 1.4 benzin 60hp vagy az 1.9 szívó,azok kb. max egy ezres swift dinamikáját hozzák,vagy még azt sem,1.4 f astra szintén,ezeket mégsem cinkelik ezzel. Meg régi swiftből sem csak ezres van,az 1.3 16 szelepes pl. 83 ló a kocsi meg 800 kg max,és meglepően jól gyorsul (jó ne bmw-hez hasonlítsuk). Amúgy Ford Focus 1.8 TDCI-m van,viszont múltkor vezettem egy 1.3 16v swiftet,és rohadtul nem volt lassú,ezért nem is értem ezt a csesztetést.

2020. okt. 29. 03:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

Nekem van egy 100K km-es swiftem, és 500-600K között mozog a nettó fizetésem, mérnök vagyok üzemet vezetek.

Egyáltalán nem tartom magamat prolinak, 3 diplomám van, egyszerűen eljárni dolgozni, bevásárolni bőven elég. Szerintem sokkal viccesebb, amikor valaki erőn felül vesz hitelre autót, vagy ami még siralmasabb, amikor a szétrohadt 20 éves bmw-kkel próbálnak többnek tűnni, miközben ilyen autót bárki tud venni, aki dolgozik.

Szerintem nagyon jó az 1.3-as, ha napi használatra, városi közlekedésre kell.

2020. okt. 29. 17:44
 12/18 anonim ***** válasza:
95%

11

Nagyon jó kis autó, de tegyél fel egy olcsóbb swift hirdetést és majd tapasztalod hogy 10 érdeklődőből 8 c kategóriás lesz. Olyanok, akiknek nincs munkahelye.

Ennél már csak a régebbi mercire van nagyobb kereslet a körükben.

Az hogy te funkcionalista/ésszerű/ vagy az nem általános.

És az se normális (szerintem szánalmas), hogy egyesek drágább kocsit vesznek, mint amit megengedhetnének maguknak.

De valószínűleg ők pont ezt gondolják rólam a 2 hengeres cinquecentoval...

2020. okt. 29. 17:54
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
#11 Igen, valóban nagyon gázok a 20-25 éves leamortizált BMW-k. Már csak a 20-25 éves leamortizált Swiftek szarabbak, azok új korában sem voltak sehol.
2020. okt. 29. 18:15
 14/18 anonim ***** válasza:
94%

"Egyáltalán nem tartom magamat prolinak, 3 diplomám van, egyszerűen eljárni dolgozni, bevásárolni bőven elég."

Ha van benne elektromos ablak és klíma (ezek az abszolút minimum extrák, amik elvárhatók manapság egy autótól), akkor semmi baj a Swifttel.

Bár újabb autót véve (nem Suzuki, de nem is túl drága autó) nekem azért érezhető volt, hogy a futóműben volt fejlődés a régi Swift óta. Sokkal simábban lehet vele gördülni, míg a régi Swift minden egyenetlenséget átadott a vezetőnek.

2020. okt. 29. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
csak az vesz suzukit,aki nem ult meg másik autóba..iszonyú fapados
2020. okt. 29. 19:14
 16/18 A kérdező kommentje:

Én bírom a swifteket,van egy feelingja,hogy 90-nel mész,és 130 nak érzed :D,illetve fürge kis autók könnyű velük parkolni stb...

Mondjuk azért az mk1 es focusomat nem cserélném le egy swiftre,mert az sem egy nagy wasistdas 2020 ban,de a swifthez képest űrhajó az tény xD

Ettől független jó megbízható olcsó kisautók szerintem.

2020. okt. 31. 02:36
 17/18 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Az mk1 focushoz képest mindenképpen.
2020. okt. 31. 10:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Ja egyébként a robógó és kismotoros közlekedők is tötymörgőknek vannak kezelve az autóstársaktól.

Rendszám nélküli (papíron ötvenes) robogóval városon belül közlekedek és akkor is muszáj megelőzniük, ha 60-70-el megyek.

Mondjuk utána nem sokáig vannak előttem az ilyen sietősök.

2020. okt. 31. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!