Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha körfogalom első kijáratán...

Ha körfogalom első kijáratán hajtasz ki, miért nem indexelsz?

Figyelt kérdés

Persze a kérdés nem a szabályt betartóknak szól.

Azoknak, akik nagy sebességgel közelítik meg a körforgalmat, majd csak a már kihajtáskor teszik ki az indexet...

#tahóindex
2020. okt. 28. 08:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
10. Azt értem hogy berögzült, de ha jól tudom kifelé is kötelező volt. Habár nekem nem olyan túl régóta van jogsim, de nekem az oktató így tanította.
2020. okt. 28. 09:05
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

Érdekes, hogy az első választ lepontozták, holott ha az autós tudatában van, hogy vannak-e éppen előtte, mögötte, akkor tényleg felesleges az indexelés, ha sehol senki.

Ha nem figyelsz ilyenekre, nem figyeled a többi autót, akkor persze mindig érdemes indexelni a biztonság kedvéért.

2020. okt. 28. 09:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem spórolok az indexeléssel, ha van valaki a környékben, ha nincs. Sok baleset eleve abból keletkezik, hogy azt hiszi az ember, nincs ott senki, aztán a csattanás után kiderül, hogy mégis.
2020. okt. 28. 09:25
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk soha nem azt nézegetem indexelés előtt, hogy ki van körülöttem. Teljesen automatikus berögzült rutin mozdulat. Éjszaka kihalt úton is mindig indexelek.
2020. okt. 28. 09:30
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

Én meg mindig figyelem, hogy ki van előttem, mögöttem, és ha látom, hogy sehol senki, akkor nem indexelek.

Egyébként meg mindig indexelek, ha más is van a közelben, triviális forduláskor is kanyarodósávból mások mögött (akik már indexelnek), meg hasonlók.

2020. okt. 28. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!