Ha ausztriában élek csinálhatom Magyarországon a jogsit?
Hármasnak is ajánlom figyelmedbe a linket.
Így kezdi a legelején:"Ön csak abban az országban kaphat jogosítványt, ahol életvitelszerűen tartózkodik. Általános szabályként ez az az ország, ahol Ön személyes kötelékek vagy munkavégzés végett legalább 185 napot tölt minden naptári évben"
Elvileg - mint felettem is írták - ott kellene a jogsit csinálnod, ahol élsz (EU szabályozás).
Gyakorlatilag meg, ha már van akkor magyar a jogsid, van magyar lakcímed, akkor megcsinálhatod Mo-n is, senki nem fog belekötni.
Az más kérdés, hogy ha nem a határ közelében laksz, akkor mennyire lesz kényelmetlen, meg mennyivel lesz olcsóbb. (A mostani helyzetben valószínűtlen, hogy 2-3 hét alatt egyben lenyomd a gyakorlati részét.)
#5!
"ha már van akkor magyar a jogsid, van magyar lakcímed, akkor megcsinálhatod Mo-n is, senki nem fog belekötni"
Ezt a részt vegyük át mégegyszer.
Vagy el sem olvastad a kérdést?
Nincs jogsija, "Most szeretném elkezdeni a jogosítványt...", és nem Magyarországon él "Ha ausztriában élek..."
Beszélsz itt összevissza, szövegértés nélkül.
Ezt mondom, én is. Szóvegértés! Na, abból van még hová fejlődnöd, vagy olvasd el még egyszer, figyelmesen.
- Ez egy felsorlolás volt.
- Ezt írtam: "ha már van akkor magyar a jogsid" nem pedig ezt: "ha már van magyar jogsid".
Értelemszerűen, ha nincs jogosítványa, akkor mindegy, hogy milyen nincs, hiszen nincs. De _ha_van_jogsija_ ÉS az _magyar_, akkor nem kötnek bele, hogy Mo-n csinálja az adott kategóriát.
Értelemszerűen - mivel az oldal címe Gyakori Kérdések - nem csak az eredeti kérdezőnek szólt a válaszom, hanem másoknak is, akiket hasonló kérdés foglalkoztat - de esetleg valamilyen kategóriára már van jogosítványuk.
Olvasol itt összevissza, gondokozás nélkül. Ami nem baj, de úgy is írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!