Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kaphatnám vissza az autóm?

Hogyan kaphatnám vissza az autóm?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mielõtt (jogosan) elküldenétek a melegebb éghajlatra, szeretném a segítségeteket kérni. Lízingelek 3 éve egy 520d BMW-t, és másfél évvel ezelõtt egyik ismerõsöm mondta nekem hogy szeretné megvenni tõlem az autót de akkor nem volt rá pénze. Mondta nekem, hogy van most 3 milliója,és írjunk egy adás-vételi elõszerzõdést hogy majd ha kifizetem az autót a banknak akkor az övé lesz, plusz adjam oda neki az autót a paírjaival, kulcsaival együtt. Én meg olyan naív,hülye voltam hogy ügyvéd elõtt ezeket meg is csináltuk. Megkaptam a 3 milliót, átadtam neki a kulcsokat stb. És annak ellenére hogy egy barom voltam, minden ment “simán”. 2 hete egyik barátom tudomást szerzett arról (képekkel együtt) hogy az autó tuningolva lett, fóliázva lett, hahu-n fent van, azóta belerakott 40 ezer kilómétert, és full a sajátjaként hírdeti. Én nálam mire leesett a tantusz hogy nem szabad lett volna nekem odaadnom senkinek egy lízinges autót, rájöttem hogy mekkora ökörséget csináltam. És a pláne az egészben, hogy ez az ismerõsöm akinek odaadtam az autót, már három külömbözõ embernek továbbadta. És itt az Õ ügyvédjük is nagy hibát követett el, mivel tudhatta volna hogy ilyen szerzõdést nem szabad kötni. Elméletileg az elõszerzõdést fel lehet bontani, hogy ha tudomást szerzek arról, hogy megszegték a szerzõdést. Hogyan tudnám szerintetek visszaszerezni az autót? Nagyon szépen kérek mindekit , hogy komoly válaszokat adjatok, így is tudom mekkora õrültséget csináltam. Elõre is köszönöm!

2020. okt. 15. 17:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fogj egy jó ügyvédet aki ebben jártas és az többet tud segíteni.
2020. okt. 15. 17:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Regisztrálj a jogifórum.hura ird ki teljes részletében az ügyet ...
2020. okt. 15. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen témában jártas ügyvédet keress, ha találsz akkor majd szépen rendet fog tenni.
2020. okt. 16. 00:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"akinek odaadtam, már három különböző embernek továbbadta.."

Ugyan azt az autót háromszor eladta?

Ne bohóckodj már!

2020. okt. 16. 07:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Már a címnél elakadtam. "Autóm". Lízingelt autó, sosem volt a tiéd, hanem a lízingbe adó tulajdona. A törzskonyv is nála van. Törzskönyv nélkül már az egész eladás dolgot nem tudom értelmezni. Hogy lehet valamit eladni, ami nem tulajdona az eladónak, és nincs hozzá törzskönyv sem. Biztos én vagyok a tájékozatlan...
2020. okt. 16. 14:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi lett az ügyből?
2020. okt. 29. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!