Miért rángat az autó?
Gázasdásnál rángat az autó. Vagy nem.
Hidegen csinálja. Vagy melegen.
Vagyis, ahogy eszébe jut.
Ha elmúliik a rángatás, visszajön a lóeró.
Ha rángat, szétszalad a ménes és egy-két kehes gebe marad csak dolgozni.
Tudom, hogy 1000+1 oka lehet, de - lustaság, fél egészség alapon - merre induljak el a legnagyobb eséllyel.
Háttér info, hogy nemrég cseréltem gyertyákat és kábeleket is, de nem rögtön jött elő a tünet, hanem 2-3 hét múlva.
Addig tünetmentes volt.
Mondeo mk2, '96, 1,8 benzin
Köszönöm szépen, előre is.
Volt egy Fiat Stilom benzines 1.6 ugyan ez volt a baja meg gondolt egyet le is állt .
Mai napig nem tudtak rájönni mitől csinálja ezt volt kompresszió mérés, gyertya csere , Benzinpumpa csere ,gyújtó trafók cser ,folyt szelep csere ,motorvezérlést már nem mertem vállalni .
Szabadulj meg tőle .
Volt ilyen nekem is. Minden autószerelő húzta a száját, hogy ennek ezerféle oka lehet, nem vállalják. Egyedül a márkaszerviz vállalta volna a hibakeresést óránként 20e Ft-ért. Oké, mondtam, ha vállalja valaki olcsóbban, akkor őt bízom meg, de ha nem, akkor jöjjön a márkaszerviz.
Interneten utánakerestem, aztán a "szokásos" autószerelőmnek mondtam, hogy kezdje ezekkel, aztán, ha nem múlik el, majd továbblépünk. Nagy nehezen elvállalta (pedig előtte ő is csak azt hajtogatta, hogy az autónak egy baja van, hogy 21 éves). Innentől konstruktív lett, határozottan állította, hogy a rángatás jellege alapján másra tippel, ahhoz rendelt is alkatrészt, be is építette, és (lekopogjam) azóta nem rángat.
Tehát:
Az én ötletem (internet alapján) az volt, hogy lehet, hogy az alapjárati motort ki kell tisztítani.
Vagy a lambdaszondát kicserélni.
Vagy az AC-pumpát kicserélni.
Írták még azt is, hogy az üzemanyagszűrő eltömődése is okozhat ilyet.
De az autószerelő véleménye szerint (ami helyesnek bizonyult), a gyújtótranszformátort kellett kicserélni, amivel együtt a gyújtókábelt és a gyújtógyertyát is illik kicserélni. Tehát nálam ez oldotta meg a problémát.
Nálam egyébként hideg motornál (amíg magasabb volt az alapjárat) nem rángatott, hanem csak melegnél. Az autó: Mazda 323 1.5i benzines, 1999-es évjárat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!