Milyen időközönként viszitek az autótokat olajcserére?
Figyelt kérdés
Nekem 1m leonom van, benzines. Gyári előírás 15000 km. Csak vásárlás utam cseréltettem benne olajat,az pedig 10000 km el ezelőtt volt (idén február eleje)2020. okt. 11. 15:44
1/15 anonim válasza:
10 ezer km vagy 1 év, amelyik hamarabb letelik. Saját magam csinálom.
2/15 A kérdező kommentje:
Milyen típusu autód van? Mi a gyári előírás a csereperiodus idejére ?
2020. okt. 11. 15:49
3/15 anonim válasza:
Pontosan ugyanezt akartam írni, mint az 1-es.
5/15 anonim válasza:
Minden autóban 10 ezer km vagy 1 év az ajánlott, típustól függetlenül, ha hosszútávra tervezel vele. Ha ki akarod dobni 10 éves kora után, akkor mehet akár a 30 ezres csereciklus. Te döntésed. #3 vagyok.
6/15 anonim válasza:
10.000km. Otthon cserélem le az olajat.
7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. okt. 11. 16:07
8/15 anonim válasza:
Nekem olyan CRTDI van aminél betartották a 30.000 km csereperiódust. 160 ezer km-el vettem. Első 2 olajcserénél elég szépen jött ki a gané.
Én most 10 ezrenként cseréltem. Mobil 1 5w30 vagy Shell Helix 5w30 és egyáltalán nem olyan sürű fos mint amilyen eleinte volt.
Úgyhogy 10 de max 15 ezrenként érdemes cserélni.
9/15 anonim válasza:
Én évente cserélem. 10-15 ezer között van az évi futás.
Apám két évente viszi. Ő keveset használja.
Egyik autónak sincs semmi baja (apámé most lesz 30 éves).
10/15 anonim válasza:
Én 10-12 ezer km vagy 1 év után, de általában a kilóméter telik gyorsabban. A gyár 25 ezer kilóméterenként ír elő cserét, de még a márkaszervizben sem javasolják, max új korában egy kocsinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!