Miért maszatol az ablaktörlő lapát?
Figyelt kérdés
UNIX-ban vettem márkás Würth ablaktörlőlapátot. Előtte ugyanúgy márkás, Bosch volt. Mindegyik ugyanolyan sz@rul törli a szélvédőt: Nem lehúzza róla az esővizet, hanem szétkeni, "öröm nézni". Ha nyomatok rá mosófolyadékot, akkor azt is ugyanúgy szétkeni, pedig az is rendes ablakmosó folyadék, nem desztillált víz meg tököm tudja mi.
Egyszerűen nem értem. Miért maszatol?
2020. okt. 9. 23:36
11/14 anonim válasza:
Ha automata autómosóban mosatsz,NE kérj waxos programot/bevonatot.Ott,ez a megoldás.
12/14 A kérdező kommentje:
Nem nem, saját udvarban mosom az autót autósamponnal és szivaccsal. Semmi cicó nincs ezen kívül. A szélvédőt alkoholos ablaktisztítóval szoktam áttörölni.
A különböző javaslatokat végig próbálom, hátha. Csak ha rugó lenne a baj, akkor fura, hogy mindkét lapát ugrál, miért nem csak az egyik? A hátsó szélvédőé egyébként jól töröl.
2020. okt. 10. 19:18
13/14 A kérdező kommentje:
Jaj, lemaradt egy fontos kérdésre a válasz: A lapát régebben Bosch volt, nem tudom, de szerintem 2 évig volt rajta és azért cseréltem le, mert az egyik repedt volt és ugrált. Az előtt is Bosch volt, ugyanúgy sz.r volt, ugrált, ezért gondoltam, hogy most akkor másik márka lesz. A Würth-öt ajánlották. Hát... ugyanúgy rosszul töröl, ezért írtam ki a kérdést. A Würth-re most a hét elején váltottam.
2020. okt. 10. 19:21
14/14 A kérdező kommentje:
Jobban belegondolva a szélvédő környékét brigéciollal is szoktam kezelni, hogy a bogarak lejöjjenek, az lehet, hogy ráfolyik a szélvédőre is. De szerintem az nem hagy réteget, amin ugrálni tudna a gumi.
2020. okt. 10. 19:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!