Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indításnál éles fura hang...

Indításnál éles fura hang mitől lehet?

Figyelt kérdés

Van egy 2008-as 1.3-as Swift-em ami indításnál furcsán hangosan indul. Mármint amikor ráadom a gyújtást abban az egyetlen pillanatban. Utána az alapjárat is szép, stabil, nem ingadozik és más gond sem jött még elő. Szerencsére pöccre indul, de nem ismertem ezt a típust korábban és többen mondták, hogy szerintük rossz hangja van amikor indul. Én azt hittem ez ilyen... :D

Az önindítóra gyanakodtak többen is már, de ahogy olvasgattam fórumokban, ha annak baja van, akkor általában inkább nehezebben indul, többet teker mielőtt indulna.

Volt aki a gyertyákra tippelt, hogy amiatt is lehet ilyen hangja amikor indul. Ez valós lehet?

Szakszervizbe vittem első nagy szervizre, ott megnéztek mindent elvileg. Gondolom ha a gyertyák cserére szorultak volna, akkor csak kicserélték volna.

Egyébként 3 hónapja van meg az autó, a kezdeti dolgokon (féktárcsa + betét, olaj, szűrők, stb.) kívül mást nem kellett cserélni, javítani rajta és sosem hagyott még cserben.

Tudom, így látatlanban nehéz megmondani, de Ti mire tippeltek?

2020. okt. 9. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Először el kéne dönteni, hogy indításkor van csúnya hangja, vagy mikor ráadod a gyújtást. Ha indításkor, akkor szinte biztos, hogy az önindító csinálja, esetleg a fogaskoszorú. De semmiképpen nem a gyertyák.
2020. okt. 9. 14:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Indításnál, pardon.
2020. okt. 9. 15:12
 3/3 anonim ***** válasza:

" akkor általában inkább nehezebben indul, többet teker mielőtt indulna"

Nem mindig, nálam egy F astránál minden előjel nélkül meghalt. Megáltam a parkolóba és utána már nem indult. Szeirntem is öninditó.

2020. okt. 9. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!