Autopalyan miert nincsen fekvorendor? Biztos abbahagynak a gyorshajtast.
Mert autópályán nem 20 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.
Morbid példával, ha lenne fekvőrendőr az autópályákon, az nem a gyorshajtókat tartaná vissza, hanem a szabályosan közlekedőkre (is) nézve egy tömegpusztító népirtó fegyver lenne. Nagy százalékban lennének emiatt halálos tömegbalesetek.
De gondolom még gyerek lehetsz és az életkorodból adódóan nincs annyi gyakorlati érzéked még, hogy ezt előre végiggondold.
"22/28 A kérdező kommentje:
Ez meg betegebb... egy gyakorin feltett kerdessel ölni? Ajanlatom van. Ezt most elfelejtjuk s helyette irhatsz ket kisebb hulyeseget."
Valami baj van veled, mert nem tudod értelmezni, amit olvasol.
Nem a kérdésed öl, hanem a fekvőrendőr ölne, ha megvalósítanák.
Ha jogsid sincs, pusztán tapasztalásból, vagy általános iskolai fizika tananyagból is tudnod kellene, hogy egy ilyen forgalomlassító halálos balesetet okozna.
A 130 km/h teljesen biztonságos sebesség, a pályák és az autók is alkalmasak arra, hogy balesetmentesen tartható legyen. Egyes országokban, egyes pályaszakaszokon nincs is felső határ, akár 300-zal is szabad menni.
Ha azokra gondolsz, akik a 130-as korlát ellenére 140-160-nal mennek, vagy gyorsabban, az ő megfékezésükre nem ez a megoldás, hanem a traffipax.
Azt lehet fejleszteni olyan rendszerrel, ami más országokban működik. Section Control a neve. Hogy van-e elfogadott magyar kifejezés nem tudom.
Annak az a lényege, hogy két pont között időből kiszámítják az átlagsebességet.
Vannak autósok, akik tolják ezerrel, de a fix trafik közelében lassítanak, majd azt meghaladva újra nyomják a gázt.
A szakaszellenőrzés ezt zárja ki. Ha két pont között 130-cal menve kell 8 perc, a kocsi meg mondjuk 4 percnél már elmegy a második detektor mellett, akkor már ott akár lehet 90 is a sebessége. Valahol biztosan gyors volt.
Ez megoldás, meg kellene egy szemléletváltozás, hogy nem az a menő csávó, aki semmibe veszi a szabályokat, hanem az, aki van olyan vagány, aki betartja.
"Kérdező, ha nem jársz autópályán honnan tudod hogy nincs ott fekvőrendőr? 😂😂
ma 08:17" Én abbol indulok ki hogy ha lenne abbol kozfelhaborodas lenne. De belatom neked van igazad, hisz kemenyebb dolgokat is gond nelkul letoltak már e nép torkán.
"Valami baj van veled, mert nem tudod értelmezni, amit olvasol.
Nem a kérdésed öl, hanem a fekvőrendőr ölne, ha megvalósítanák". Te irtad hogy halalba akarok kuldeni mikozben nem tettem mascsakerdeztem. Tanulj meg irni s fogalmazni s akkor majd ki tudod magad fejezni normalisan. Az nem eleg ha nem hulyesegre gondolsz de hulyeseget irsz le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!