Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tegyem el a szezonális...

Caddy23 kérdése:

Hogyan tegyem el a szezonális autómat télire?

Figyelt kérdés
Egy 2005 évjáratu benzines autórol van szó amit csak nyáron fogok használni. Mit csináljak illetve mit ne caináljak vele,télen ha nem használom, megjegyezném, hogy nincs garázs

2020. okt. 1. 13:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha nincs garázs akkor teljesen mindegy hogy mit csinálsz.

Állj olyan helyre hogy fújja a szél és ha esik rá valami akkor hamarabb leszárad.

Csak le ne takard mart berohad minden alatta.

2020. okt. 1. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem is van ilyen módon tartott hobbiautóm.

Bérelj neki egyet, vagy rakd el rokonokhoz/ismerősnél, akinek van, ha van rá lehetőséged. Gondolom szeretnéd megóvni a környezeti hatásoktól, és ez lényeges is.

Én 2 évig tartottam szabad ég alatt, lett is eredménye. Ponyvával próbálkoztam, bepenészedett tőle a vászontető (ha nem kabriód van, talán téged nem fenyeget ez a veszély). El is kezdett rohadni. Nem jó.

Én végülis az új telkünkre építettem apósom segítségével egy 3 autós garázst, most ott elvan a többivel együtt, szabad égen hobbiautót tartani nem érdemes.

Bérelni is lehet, persze, csak persze nem olcsó.

2020. okt. 1. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Én főként a benzin miatt aggódnék, ha tavaszig be sem lesz indítva. Volt ismerősöm, aki még a régebbi, nem E10-es benzinnel is pórul járt bő 2 év állás után, egyszerűen belerohadt a benzin a rendszerbe, elég nehézkes volt beindítani.
2020. okt. 1. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Eleve 100 as benzinnel állj le. Aztán ne állj fa alá. Ha teheted, jól fújd le szilikonnal a kasznit.. Ha még bátrabb vagy, akkor emeld meg a járgányt, és kulturáltan bakold fel...ez azt jelenti, hogy a négy emelőhelyre tegyél valami gyantás fát, az nem rohad meg tavaszig. Ezzel a rugókat kíméled.(meg a gumikat)
2020. okt. 1. 15:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Olvastam olyan tanácsot is, hogy hungarocell kockákat helyezett el a versenyző a kocsi tetején, és óvatosan lezakarta ponyvával.nem kell nagy ponyva, éppen hogy 2-3 négyzetméter legyen. A titok nyitja, hogy a ponyvát le kell feszíteni, így nem fújja el a szél. Hozákötni spárgával nemszabad, mert akkor nem szellőzik. A lényeg, hogy ne érjen sehol a kasznihoz.
2020. okt. 1. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és ugye arra figyelj ha nem fűtött garázsban fog állni, hogy fagyálló mindenhova, ahova csak kell.
2020. okt. 1. 17:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Abszolút semmit. Leparkolsz vele a garázsban, és kész.
2020. okt. 1. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!