Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akiknek "olyan" autója van,...

Akiknek "olyan" autója van, belemennek ilyen gyerekes gyorsulási versenyekbe?

Figyelt kérdés

Mert a szakadt premium autok tulajai bele szoktak, de a jobb autoknal ezt random az utakon nem szoktam latni.

Ti voltatok mar ilyennek a reszesei? Mert en mindig figyelmen kivul hagyom igaz az autom nem is erre lett tervezve de latom pirosnal vannak akik erre izgulnak.

2020. szept. 27. 14:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A sas nem fogdos legyeket, tartja a közmondás. Aki tudja, hogy gyorsabb a kocsija, nem akarja folyamatosan bizonyítani.

Találkoztam én is ilyennel, jöttem majdnem 200 kilométert pályán egy BMW mögött, ami végig 130-al ment, előzéskor indexelt, és utána azonnal kisorolt a külső sávba. Nem vette személyes sértésnek ha egy Skoda vagy Suzuki megelőzte. Megmondom őszintén, azért maradtam végig mögötte, hogy legalább egyszer lássam egy pici szabályt megszegni... nem sikerült.

2020. szept. 27. 14:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Belövik a tempomatot x sebességre aztán kész. Nincs szükségük senkinek semmit bizonyitani, tudják, hogy mit tud az autójuk és ez nekik elég.
2020. szept. 27. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem volt még olyan autóm :/
2020. szept. 27. 15:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a 200le.olyan autónak számít,nekem olyan van.Soha egyszer sem csapattam vele városban és országúton általában támponttal megyek.Mikor valaki tolna hátulról,inkább lehúzódok.Ma már ki tudja,hol mérnek,milyen lámpában van traffipax.Aztán ott van a sok kamerás autós,akik egyből teszik fel a netre ha valami érdekesett észleltek.
2020. szept. 27. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Ez nem autófüggő. A "szakadt prémiumok" nem teszik az embert idiótává, az idióta veszi meg, mert olcsón kap "sok" erőt (ameddig megy), az azonos árú értelmesebb autókhoz képest.

Nekem van egy BMW 328 kabrióm 1997-ből, szép soros hathengeres hangja is van, gyárias, hobbiautóként tartom és óvom-szépítgetem, kicsit még húzva is van (220hp körül lehet M50 szívósorral és írt vezérléssel, könnyű lendkerékkel - nincs mérve), de mivel BMW, lapos, és 30 alatt vagyok még, elég gyakran találom magam vele ilyen helyzetben. Nem szoktam belemenni, oda se nézek. Ha nagyon idegesít, és látom hogy nincs forgalom, akkor esetleg a sebességhatárig megadom a hülyegyereknek azt az örömöt, hogy lehagyom, utána hadd menjen a büntibe, ha az kell neki.

Én csak élményautózgatni, szerpenzinezni vettem, és azért, mert kiskorom óta kedvenc típusom. Szabályokat betartom, indexet mindig használom... éppen ezért utálom azokat a BMW tulajokat, akik a sztereotípiákat szítják.

A másik autóm pedig egy X5 40d, 2012-ből. Ez a "családi utazós", sokat járok munkaügyben is Németországba, ezért vettem ilyen erőgépet. 300hp, 600nm, egy tank, a maga hatalmas tömegével és méretével is olyat gyorsul, hogy leszakad a fejed. Mégsem szoktam gyorsulgatni.

2020. szept. 27. 19:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mit értesz az "olyan" autó alatt.

Az enyém 5 másodperc alatt van százon, mellette viszonylag ritka és szerintem nagyon szép, majdnem új, kicsi sportautó. Ha ez megüti a kritériumot, akkor pár tapasztalatot leírok, de igazából semmi különös nem lesz.

Hogy explicite kihívnának mondjuk a pirosnál, olyat még nem tapasztaltam, pedig már 2 éve megvan a gép.

Talán ha egy lambód van, akkor lehet szaftosabb sztorikat is megélni, de ilyet sem láttam még.

Ami a legjellemzőbb: az ilyen tipik telepi hülyegyerekautóktól lehet arra számítani ("tuningolt" négyes Golf, alfák, civicek, hasonlók), hogy látván az autómat kanyarodásnál vagy szemből érkezve egy pillanatra megcsípi őket a darázs és megküldik neki, de ezt kb csak a felbőgő fűnyírómotorból lehet hallani, egyébként semmi extra, meg nem is veszélyeztetnek nagyon vele senkit.

Lakott területen kívül, ahol biztonságosan és szabályosan lehet kigyorsítani nagy sebességre, ott jellemző hogy néha indokolatlanul is megpróbálnak megelőzni (ugyanilyen telepi hülyegyerekautók leginkább), ennek egy közepesen erős odalépés általában gyors és határozott véget vet.

Nagyobb gázzal váltásnál nagyon hangosan durrog az automata váltó, szerintem erre néha azt gondolják, hogy direkt csinálom, volt már hogy kielőzésnél pont a másik orra alá sikerült bedurrantani, utána jött utánam és mutogatott, de egy idő után megunta, talán ez a legjobb sztori. :D

2020. szept. 27. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:
74%

Nekem van erről egy nagyon szép emlékem. :)

BMW lepukkant autóval akart besorolni szabálytalanul és tolt le. Csak azzal nem számolt hogy nekem annyira szar autóm volt hogy pont lesz@rom ha meghúzza. Erőlködik aztán össze akadt a visszapillantónk, aztán édesanyukám felől érdeklödőtt hirtelen. Aztán felment a járdára és mindennen átvágva ment tovább. :D Nagyon sietett biztos rájött a szapora. :'))

2020. szept. 27. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Persze, de a legjobbakat a 75 lovas Thaliával gyorsulgattam hasonló erejű autókkal, mikor nagyvárosban éltem, és alig kellett túllépnem a megengedett sebességet, hogy jól érezzem magam.
2020. szept. 28. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!