Az egyetemisták milyen autókkal jártak a 90-es években, valamint a 2000-es évek elején?
Ma ami elterjedt az egyetemi hallgatók körében autó az a szülőtől/nagyszülőtől megkapott-megörökölt régi Swift, F/G-Opel Astra - B/C Corsa, meg a "menőzés" végett vett nyugatról behozott Audi, BMW limuzinok, esetleg Volkswagen (van persze még más is, de ezek a legjellemzőbbek amit megfigyeltem)
Engem viszonyításként az érdekelne, hogy 15-20-25 évvel ezelőtt milyen autókkal jártak az egyetemisták, tudja valaki esetleg akkor mik voltak ezen rétegnél elterjedve? (Azon kívül, hogy akkor még jóval kevesebben jártak autóval, megszokottabb volt a busz)
Tíz éve a giminkben 6-an jártak kocsival a kb. 800-ból.
Ma a szomszéd utcákban is azok állnak akik suliba járnak kocsival.
Győr
2001 és 2006 között tanultam Budapesten az ELTE-n. További egy érve kaptam munkát helyben, tanszéki mérnöki státuszban az egyetemen. Tehát összesen 6 évet jártam oda. Ez alatt talán ha egy-két ember járt autóval, 99%-ban "4-es-6-os" villamossal jártunk. Én vidéki vagyok, 2 hetente jártam haza. Ezt is vonattal tettem. 17 évesen megszereztem a jogosítványt, de amíg tanultam eszemben nem volt autót venni.
2007-ben az akkori barátnőm a PhD-jét csinálta az egyetemen. Neki volt egy mk6-os Civicje. De az már akkor sem volt valami nagyon fiatal autó.
Most egyetemi oktató vagyok az egyik vidéki egyetemen. Annak idején hallgató koromban mindig volt hely az ELTE előtti parkolóban. Most itt a vidéki egyetemen, ha reggel nem vagyok bent fél 8 előtt, egyszerűen nincs hely a parkolóban olyan tumultus van. Főleg így a félévek elején. Mindenhol autók, az egész udvar megtelik kocsikkal, már a fűre is felállnak. 15-20 éve ilyen nem volt jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!