Rendőr szólt, hogy illegális. Milyen büntetést von maga után a gyorskötöző a rendszámon?
Ma megállított a rendőr és szólt, hogy a gyorskötözőt távolítsam el a rendszámomról, mert illegális.
Kb. ugyanazért, amiért sokan mások, tkp. biztonsági okokból van a gyorskötöző a rendszámon, és azért is, mert némileg horpadt, így jobb, ha valami még tartja.
Sok-sok rendőr nézte már. A határon fotózták is, fel is írták, stb., de eddig egyetlen egy sem szólt miatta.
Főleg, mert:
- a fekete gyorskötöző két olyan karakteren van átvezetve, ahol pont egyenes a karakter vonala, így "illeszkedik"
- eddig kivétel nélkül MINDEN rendszámtábla olvasó (parkolókban) elsőre hibátlanul felolvasta.
Nem tervezem levenni.
Milyen büntetés lehet ezért, ha egyszer a rendőr nem szól, hanem már büntetne?
Válaszotokat várom!
"milyen (összegű) büntetés van"
A gyorskötözőért - ha nem takarja el a karaktereket - semmilyen, ahogy írtam.
Ha viszont látványosan horpadt, akkor azt szintén lecseréltethetik, viszont óvatosan ki tudod belülről kalapálni egyenesre.
#7 voltam
Köszönöm! :)
Annyira nem látványosan horpadt, természetesen. Műhelyben amenennyire lehetett ki lett egyenesítve. De, azért már nem olyan "patent", úgyhogy fogatni kell. :)
Köszönöm, akkor átrakom! Jelenleg a karakterekben van, de olyan helyen, ahol a karakter maga is egyenes, pl.a D egyenes szárán. És, ezért csináltam feketével.
De, akkor majd berakom a kék sáv mellé és a karakter mögé és fehérrel.
Köszönöm! :)
Nem azért, de jobb parázni a büntitől, mint venni 1500 Ft-ért egy normális rendszámtáblatartót?
Nekem az ablakban van, mert le van falazva a kocsi eleje. Nekem azt mondták, hogy ezért 5000-es csekket szoktak adni első körben.
Egyébként pedig, kézzel simán ki tudod egyenesíteni a rendszámot annyira, hogy megálljon bármilyen tartóban.
Másfelől, ha te voltál a vétlen akkor a kötelezőre ingyen cseréltethetted volna a rendszámot zsír újra.
Én már ezt javasoltam itt is.
A rendszám tartóhoz és a rendszám alá pár helyre olyan diónnyi fugaszilt nyom az ember az nagyon szépen megfogja és soha nem marad el.
Nem csavarozhatod fel! A rendszámtábla nem a Te tulajdonod. Semmilyen módon nem rongálhatod."
Kb. 1989-ig volt így, még bele is volt ütve a régi rendszámok hátuljába, hogy az igazgatásrendészet tulajdona (vagy valami hasonló) de akkoriban még nem is kellett fizetni érte! No azokat csak a négy sarkán lévő furatnál szabadott felszerelni.
Az újakat ki szabad fúrni és csavarozni, de csak úgy hogy a betűk/számok olvashatóak maradjanak.
"gyorskötözőt távolítsam el a rendszámomról, mert illegális."
- A rendszámtábla fényvisszaverő felületét esőnek kitéve a fénysűrűségi együttható a táblázatban megadott értékek 90%-nál nem lehet kisebb.
(468/2016. (XII. 23.) Korm. rendelet
a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet módosításáról)
A közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásnak műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet határozza meg a hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó szabályokat. A következők szerint:
„Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek
27. § (1) A jármű - az e célra kialakított helyre - a jogszabályban előírt hatósági jelzést feltüntető táblát (rendszámtábla, azonosítási tábla) kell felszerelni.
(2) A gépjárműre, a mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a pótkocsira a szabványos „H” betűt feltüntető államjelzést a jármű hátsó részén, jól látható helyen és úgy kell elhelyezni, hogy az államjelzésnek a hatósági jelzéssel való összeolvasását kizárja.
Hatósági jelzések elhelyezésére vonatkozó további műszaki feltételek
28. § (1) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a pótkocsit úgy kell kialakítani, hogy arra a hatósági jelzés - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseknek megfelelően - felszerelhető legyen.
(2) A hatósági jelzést, illetőleg annak tartószerkezetét a lassú járműre elöl, az oldalkocsi nélküli motorkerékpárra és a pótkocsira hátul, a többi gépjárműre és a mezőgazdasági vontatóra elöl és hátul, a jármű hosszirányú függőleges felezősíkjában, vagy attól balra, oldalkocsis motorkerékpárra az oldalkocsin elöl, a motorkerékpáron hátul úgy kell elhelyezni, hogy a hatósági jelzés síkja a jármű hossztengelyére merőleges és megközelítően függőleges helyzetű legyen, a járművön túl ne nyúljon, legalsó pontja az úttest szintjétől legalább 0,30 méter, legfelső pontja az úttest szintjétől legfeljebb - amennyiben a felépítmény szerkezeti kialakítása ezt lehetővé teszi - 1,50 méter magasságban és olyan helyen legyen, ahol könnyen leolvasható.”
Az első ablak (szélvédő üveg) nem a rendszámtábla elhelyezésére kialakított hely, és nem megoldható a rögzítés. Ezért szabálytalan az ilyen elhelyezés.
18-as! Jogos! Nem volt maszk! :D
Sőt, mivel az irataimmal dolgozott, és előtte másokéval, kesztyű sem...
Köszönöm! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!