Mi történik ha menet közben leállítom a motort?
Meg fogsz halni.
Elmegy minden szervó, amire a kérdésed alapján nem vagy felkészülve, megijedsz hogy nem reagál a kormány, a fék, csinálsz egy erősebb mozdulatot, rosszul reagálsz, mindez 100 közeli tempónál egy tapasztalatlan sofőrnek az életébe kerülhet.
Alapvetően semmi különös. Gurul tovább az autó.
De nem érdemes ezzel kísérletezgetni, mert lehet, hogy megszűnik a kormányszervó vagy a fékrásegítés, ami eléggé balesetveszélyes lehet.
Ha a kulcsot is kiveszed, akkor kormányzár is bekattanhat, így irányíthatatlanná válik az autó.
Amúgy nekem egyszer az autópályán leállt menet közben a motor, mert kifogyott a benzin. :D
Igazából motorfékezéskor semmit nem lehetett belőle észrevenni. Ugyanúgy pörgött a motor, működött minden, csak ugye a gázpedál nem csinált semmit.
Viszont amikor benyomtam a kuplungot, akkor lement 0-ra a motor fordulatszáma és a kormányszervó azonnal megszűnt, tehát jóval nehezebb volt tekerni a kormányt. Ilyenkor a fékrásegítő vákuuma is csak 1-2 fékezésre elegendő, utána felkeményedik a pedál és izomból kell nyomni a féket. Mondanom sem kell, hogy ez nagyobb tempónál nagyon balesetveszélyes, főleg ha nem számítasz rá.
Végül szerencsére el tudtam gurulni a következő benzinkútig, ott teletankoltam és gond nélkül ment tovább, így egy kis ijedséggel megúsztam a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!