Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha menet közben...

Mi történik ha menet közben leállítom a motort?

Figyelt kérdés
85 és 100 km között pl.
2020. szept. 24. 22:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Meg fogsz halni.

Elmegy minden szervó, amire a kérdésed alapján nem vagy felkészülve, megijedsz hogy nem reagál a kormány, a fék, csinálsz egy erősebb mozdulatot, rosszul reagálsz, mindez 100 közeli tempónál egy tapasztalatlan sofőrnek az életébe kerülhet.

2020. szept. 24. 23:02
 2/11 anonim ***** válasza:
29%
Ha benyomod a kuplungot, akkor nem hiszem, hogy éreznél bármit is. Ha nem nyomod be, akkor erőteljes motorfék lenne, meg szerintem jönnének hangok is, ahogy az olajnyomás ugye megszűnik és minden elkezd szépen egymáson súrlódni. Semmi jót nem tenne a motornak, úgyhogy ne csinálj ilyet.
2020. szept. 24. 23:03
 3/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem veszed le a gyújtást és üresben van a váltó, akkor nem lesz szervórásegítésed. Ha sebességben van, akkor szerintem szétizéled a váltót, vagy egy nagy bólintás után újraindul. Ha leveszed a gyújtást, akkor kis kormánymozdulattól is kattanhat a kormányzár, és szépen pánikolva, a mozdulatlan kormányt rángatva belemész az árokba.
2020. szept. 24. 23:03
 4/11 anonim ***** válasza:
85%

Alapvetően semmi különös. Gurul tovább az autó.

De nem érdemes ezzel kísérletezgetni, mert lehet, hogy megszűnik a kormányszervó vagy a fékrásegítés, ami eléggé balesetveszélyes lehet.

Ha a kulcsot is kiveszed, akkor kormányzár is bekattanhat, így irányíthatatlanná válik az autó.

2020. szept. 24. 23:04
 5/11 anonim ***** válasza:
A lehetőségeket leírták, de ettől független ne is próbálkozz vele, értelmetlen, másrészt ha annyira kíváncsi vagy YT-n erre is van video.
2020. szept. 24. 23:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nekem egyszer az autópályán leállt menet közben a motor, mert kifogyott a benzin. :D

Igazából motorfékezéskor semmit nem lehetett belőle észrevenni. Ugyanúgy pörgött a motor, működött minden, csak ugye a gázpedál nem csinált semmit.

Viszont amikor benyomtam a kuplungot, akkor lement 0-ra a motor fordulatszáma és a kormányszervó azonnal megszűnt, tehát jóval nehezebb volt tekerni a kormányt. Ilyenkor a fékrásegítő vákuuma is csak 1-2 fékezésre elegendő, utána felkeményedik a pedál és izomból kell nyomni a féket. Mondanom sem kell, hogy ez nagyobb tempónál nagyon balesetveszélyes, főleg ha nem számítasz rá.

Végül szerencsére el tudtam gurulni a következő benzinkútig, ott teletankoltam és gond nélkül ment tovább, így egy kis ijedséggel megúsztam a dolgot.

2020. szept. 24. 23:27
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Abszolút semmi. Ha sebességben hagyod, ugyanolyan, mintha simán csak motorfékeznél. A forgó kerekek hajtják a motort, ami hajtja a szervót, meg minden egyebet.
2020. szept. 25. 00:25
 8/11 anonim ***** válasza:
45%
100 körül állítottam le lejtőn, fogadás volt, hogy lelövöm a motort majd megnézem meddig bírom tekerni a kormányt meg fékezni, nem volt semmivel nehezebb csak felgyorsult kocsi 140-re ahol jobbnak láttam magam nyuszinak tituláltatni. Ja igen, este volt és a lámpa lekapcsolt gyújtásra kellett visszatenni.
2020. szept. 25. 00:32
 9/11 Morzsi007 ***** válasza:
63%
80-100 az sok. Attól függ milyen autó, milyen technikai dolgok vannak benne. Én még 20 éves koromban dombról lefelé gurulva 50-60-al Wartbugot leállítottam és kivettem a kulcsot (többször volt, hogy leàllîtottam ès hazàig gurultam de most kivettem a kulcsot), amit nem szabadott volna mert mikor enyhén kanyarodott az út a kormányzár lezárt, gyorsan fék vissza kulcs, nem történt semmi, az út mellett meg tudtam állni. Ebben az autóban semmi nem volt, se szervó, se fékrásegítés, semmi.
2020. szept. 25. 08:12
 10/11 Morzsi007 ***** válasza:
82%
Valaki îrta elmegy a szervó ha leàllítod a motort, attól még lehet forgatni a kormányt főleg nagyobb tempónál.
2020. szept. 25. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!