Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek igazam van, hogy...

Szerintetek igazam van, hogy fel vagyok háborodva, hogy nem cserélte a szerelő amit kértem?

Figyelt kérdés

Megbeszéltük, hogy cseréli a vezérlést, mert van már a kocsiban 160 ezer km és 6 év. Jó mondom már a hosszbordás is nyöszörög esőben, megvettem a teljes szettet, feszítő, szabadonfutó, hosszbordás stb.

Én megvettem minden alkatrészt.

Megnézte, megbeszéltük, hogy 55 ezer Ft-ért cseréli a vezérlést plusz a hosszbordást és alkatrészeit. Nem is alkudtam, nem húztam a szám stb. Arról volt szó, hogy max 2 nap és kész. Ezzel szemben 1 hétig nála volt a kocsi. Hív, hogy mehetek érte és 77 ezer lesz.

Mikor odaérek akkor közli, hogy nem volt indokolt a hosszbordás és az alkatrészek cseréje ezért csak a vezérlést cserélte.

Mondom ember megvettem az alkatrészeket és meg is beszéltük, hogy ki lesz cserélve. És mondom egyébként is 55 ezret beszéltünk, nem is értem hogy lett 77 ezer. 6 éves autónál még arról se beszélhetünk, hogy belerohadt csavarok miatt nehezebb lett volna a munka, mert még az alváz is rozsdamentes.

Össze is vesztem vele, hogy ezért örüljön, hogy a megbeszélt 55 ezret kifizetem. Ott is hagytam. Itthon derült ki, hogy még a tankból is hiányzott kb 30 liter üzemanyag meg 400 km-el többet mutat az óra. Visszamentem reklamálni és elkezdte megmagyarázni, hogy azért, mert tesztelte, hogy jó lett-e a vezérlés csere után a kocsi és megnézte nem kopog e semmi. Mondom ha megy esetleg 50 km-t semmit nem is szólok. De 400km az durva. Pénzt már nem kértem vissza de azért ez gáz, hogy ki sem cseréli amit kérek és még el is autózik 30 liter üzemanyagot.

Úgyhogy most fogtam felraktam a polcra itthon a feszítőt meg a szabadonfutót amit nem cserélt, mert szerinte nem volt indokolt.

2020. szept. 22. 19:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Troger szaki!

Trafiba hanyszor szaladt vajon bele?

2020. szept. 22. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
55%

Többen kellett volna visszamenni...

Kifizettetni vele a ki nem cserélt alkatrészek árát, az alkatrészeket otthagyni, és a 400 km-re pedig elkérni ennek a távolságnak megfelelő taxi viteldíjat. Csak megfelelő emberekkel kell visszamenni, megfelelően szépen kell kérni, és azonnal fizet, hidd el.

2020. szept. 22. 20:01
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Mit számít, hogy mi mit mondunk?
2020. szept. 22. 20:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk csak annyit, hogy egyik haverom szerint meg korrekt volt a szerelő, hogy nem cserélte az alkatrészt, mert nem lógott.

Megcsinálhatta volna, hogy elrakja és azt mondja kicserélte.

Szerintem meg ő ül fordítva a lovon.

2020. szept. 22. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy 6 éves autót eleve nem ilyen henteshez vinnék, hanem márkaszervizbe... az 5 éves gépemet is oda viszem.
2020. szept. 22. 22:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

“ azért, mert tesztelte, hogy jó lett-e a vezérlés“

Nem tom, nálunk egy kicsit ketyegtetni szokták egy helyben vezérlés csere után majd mennek vele max 5km-t azt ennyi...

“6 éves autónál még arról se beszélhetünk, hogy belerohadt csavarok miatt nehezebb lett volna a munka“

Erre azért nem vennék mérget

2020. szept. 23. 08:31
 7/7 anonim ***** válasza:
51%
Én ezért viszem az autómat normális szervizbe. Kérek rendes árajánlatot és mindig megkérdezem hogy mennyi időbe fog telni és mindig mondom hogy nekem úgy csinálják hogy reggel viszem nyitásra, és délután legkésőbb záráskor már szeretném visszakapni az autót. Ha egy komolyabb hiba van ami eltart 2 napig akkor azt indokolják meg hogy miért. Én soha nem hagyok autót szervizbe 2 napnál tovább. Ha adott napon nem tudom reggelre bevinni akkor odamegyek előző nap leadom hogy itt van és másnap amint kész hívjanak hogy mehetek érte. Ha valamiért csúszna azonnal hívjanak fel ők, vagy ha csesznek hívni akkor én hívom őket hogy magyarázzák el hogy mi van az autóval.
2020. szept. 23. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!