Peugeot 308ról megéri váltani Opel Astra H autóra ?
Érzékelhető lenne a változás? Melyiknek jobb a minősége ?
Azonos felszereltség.
Toyota Corolla. Drágább lesz, mint az Opel és a Peugeot (azonos évjárat esetén), de a szervizben kevesebbet fogsz majd fizetni. Persze az állapot mindegyik autó esetében fontos.
De egy rendben tartott Astra sem rossz, megbízhatóság terén elvileg jobb a Peugeotnál.
"Fórumokon olvastam, hogy a H Astra visszafejlődés a Ghez képest."
Nem tudom ezt hol olvastad. Vagy mire alapozva írnak ilyet. Beltere sokkal igényesebb a H-nak és nem foszlik. Futóműve, kormányműve is jobb. A vázban sokkal több a nagy szilárdságú acél. A neten talán még elérhető, annak idején volt erről egy cikk is. A karosszéria már full galvanizált. Széria volt az oldallégzsák, felszereltebbekben függönylégzsák, ESP is van már visszagurulás gátlóval. Motorok futottak egy ideig párhuzamosan, de hol volt G Astrában pl Euro5-ös motor, 150 lóerős dízel 320Nm nyomatékkal, netán 240 lóerős turbós benzines? Adaptív futómű, IDS+ rendszer, kanyarkövető xenon fényszóró először a H-ban mutatkozott be, nem hogy az Opelnél, hanem az egész kategóriában! 6,5"-os színes kijelzős fedélzeti navigáció, vagy csak multikormány hol volt a G-ben?! Annak ellenére, hogy vannak közös, megegyező alkatrészek, sokkal jobb, modernebb a H, ez nem kérdés. Nekem volt mind a kettő, tapasztalatból írom.
Nem visszalépés a H a G-hez képest, de tény, hogy a G egy elég igénytelen autó volt a maga idejében is. Még Opel kereskedőt is hallottam szégyenkezve nyilatkozni róla, nem véletlen ragadt rá a "német Zsiguli" gúnynév. Ugyanakkor ez nem feltétlenül jelent hátrányt, az igénytelenség ugyanúgy lehet pozitívum is, ahogy a Zsiguli esetében.
De sokat elmond az a csipkelődés a Volkswagen részéről is, amikor még 1998-ban, az Astra megjelenésekor egy hirdetésükben "A Polo Classic üdvözli az új Opel Astrát" szlogennel jelezték, hogy nem tartják a Golf konkurensének az Opel kompaktját. Jó, persze ez meg már marketinges túlzás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!