Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kisebb autóban még városon...

Kisebb autóban még városon belül sem érzem magam biztonságban. Rendjén van ez?

Figyelt kérdés

Fiat 500, Ford Ka, Volkswagen Polo 3 és ehhez hasonló méretű autókra gondolok kicsi alatt. Egyáltalán nem szeretek még városon belül sem vezetni ekkora autót, mert azt érzem, hogy a mögöttem lévő a tarkómnál van, a mellettem lévő meg simán átnyúl hozzám. A hosszabb útról (pálya, autóút) ne is beszèljünk...

Legalább egy passat (b 5.5) mérettől érzem azt, hogy ez már autó, nem kell “fèlnem” a fenti dolgoktól. Nem mellesleg minden gond nélkül el vagyok ekkora autóval a városban, a parkolás sem okoz gondot, nem számít, hogy kombi.

Pedig nem vagyok magas (160 centi vagyok és nő).

2020. szept. 20. 19:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
Nincs rendjén. Az emberek már csaknem tank méretű autókkal járkálnak, mert az már "komoly", "az már autó". Tudod, mi a komoly? A károsanyag, és a szán-dioxid, amit ezek a dögök kiokádnak magukból. És akkor a többiről nem is beszélek.
2020. szept. 20. 19:08
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
jav.: szén-dioxid
2020. szept. 20. 19:09
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Melletted lévő hogy nyúlna át? Ilyet nem is lehet másik autóból szerintem, nem is hallottam ilyet, ha az utasodtól félsz, arra a legjobb módszer, hogy a gyanús személyeket nem fuvarozod.
2020. szept. 20. 19:14
 4/12 A kérdező kommentje:
A mellettem álló autóra értettem
2020. szept. 20. 19:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mit éreznél egy motoron ? :D
2020. szept. 20. 19:30
 6/12 Ifj. Paprikás Csirke ***** válasza:
100%
Azért nem érzed magad biztonságban kis autóban ülve mert nem bízol a többi közlekedőben vagy mert nem bízol saját magadban? Sokan motoron szelnek át kontinenseket nagy sebességgel, kamionok közt haladva - s nincs belőle problémájuk, szóval szerintem erősen fóbia, ha valaki nem mer forgalomba menni csak azért, mert a járműve kisebb. Biciklizés, robogózás kipróbálását javasolnám.
2020. szept. 20. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne félj. Ha egy böhöm nagy kocsival lennél, akkor is tudnának a seggedbe menni.
2020. szept. 20. 19:33
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Nincs rendben, veled van a baj.
2020. szept. 20. 20:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha magabiztosan tudnál vezetni, akkor nem lenne ilyen gondod. Kis autó, kis súly, tök jó dinamikusan lehet vezetni ezeket. Nem a méret a lényeg. XD
2020. szept. 20. 21:35
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem normális.

De ennek a kérdésnek nem is itt lenne a helye, hanem vagy az Egészség rovatban a Mentális egészség alrovatban, vagy az Emberek rovatban valahol.

Totál abszurd, fóbiás félelem, amitől jobb volna (szakember segítségével) megszabadulnod.

Én Ford Ka-t bérelten Nagy-Britanniában, a bristoli rep.téren, és utána rögtön egy 2x4 sávos autópályán indultam észak felé. Az autópálya totál zsúfolt volt, legkülső sávjában végig kamionok mentek, én a másodikban (a kamionok ott előzgettek), néha a harmadikban, de gyakorlatilag még a legbelső sávban is voltak szép számmal autók. És persze mindenki hajtott is rendesen. Eszembe se jutott olyasmi, amiről írtál.

Viszont volt egy kolléganőm, aki férje vállalkozása révén nagyon gazdag volt, és lett egy böszme nagy terepjárója. Kérdeztem, miért vettek neki ekkora autót, mert amúgy nem volt felvágós a gazdagságukra. Annyit mondott, hogy nagy autóban jobban érzi magát. Nem is értettem, mire gondolt, de valószínűleg hasonló problémája lehetett, mint neked.

2020. szept. 20. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!