Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért engedélyezték ezeket a...

Miért engedélyezték ezeket a fényszórókat? Normális az EU?

Figyelt kérdés

Az újabb autókban található LED-es lámpák konkrétan balesetveszélyesek. Hideg, kékes (szemre ártalmas), vakító fényükkel borzasztóan zavaróak az esti forgalomban. Sokszor azt hiszem, hogy reflektorral jönnek, de nem. Hosszú másodpercekig megyek vakon néha egy ilyen miatt.A visszapillantóból is kisüti némelyik a szemem.

A mindenre oly kényes magyar szabályozás, ami keményen büntet egy pirosra fújt féknyeregért, elveszi a forgalmit egy spoilerért, ignorál egy ennyire balasetveszélyes dolgot? Illetve az EU pedig nem szabályozza kellő mértékben egy ilyen fontos dolgot, minden más meg teljesen irreális módon van megkövetelve?

2020. szept. 20. 10:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
84%

Már egyszer megkérdezted. Nem kaptál elég választ?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__97..

Összefoglalva: egy gyári led fényszóró sosem fog téged vakítani. Az utólagos mókolt ledesítés, emelt fényerejű 100%-os offroad izzók és hasonlók pedig soha nem is voltak engedélyezve. Csak épp nem tudnak minden autót minden percben ellenőrizni és ezt egyesek sajnos ki is használják.

2020. szept. 20. 14:12
 12/12 anonim ***** válasza:
22%

Tud vakítani pedig. Helyi menő vàllalkozó, új XC90 Volvója úgy vakított hogy villantottam neki a refivel. Amikor ő is villantott, akkor jöttem rá hogy tompítottal jön.

Más autónál nem vettem még észre hogy zavaró lenne, de itt a példa hogy tud vakítani.

Normál, halogén fényszórós autóval többel találkozok, ami szarul van beállítva.

2020. szept. 20. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!