Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1 év alatt mennyit veszít az...

1 év alatt mennyit veszít az értékéből kb. egy 3.5 milliós autó?

Figyelt kérdés
BMW-ről van szó, amire külön kötöttem műszaki garanciát/biztosítást a vételárán felül, és hogy őszinte legyek, nem szeretnék BMW tulajdonos lenni garancia nélkül, mert hát tudjuk milyenek ezek a bajor vasak. Egy megbízható cégnél van a garancia, viszont az a gond, hogy (mivel a cég sem hülye) csak 10 évnél fiatalabb, 200 ezer KM alatti BMW-re vállalnak garanciát, és ez 9 éves, pont 1 év múlva lesz 10, vagyis nem hosszabíthatom meg jövőre. Ez miatt azt tervezem, hogy 1 múlva mikor lejár a garancia eladom és veszek másikat. 1 év alatt kb. mennyit csökken egy használtautó ára? Ilyen 200-300 ezer az reális?
2020. szept. 18. 23:03
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
attól függ mennyire töröd össze!
2020. szept. 18. 23:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Vásorban használom napi szinten, 1 évben 3-4 alkalommal vagyok pályán (300 km oda-vissza), így elég valószínűlten, hogy összetöröm. Sosem törtem még autót. Ez az alatt az 1 év alatt max. ilyen 10ezer KM-t teszek még bele, ami szerintem nem sok.
2020. szept. 18. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ha találsz rá palimadarat aki hajlandó 10-éves BMW-t venni akkor reális.

Bár én inkább 5-600K-t számolnék árcsökkenésre.

2020. szept. 18. 23:57
 4/5 anonim ***** válasza:
32%

Az árat a kereslet-kínálat határozza meg, nem lehet előre kalkulálni, hogy egy év múlva mennyiért lehet eladni.

Még az is benne van a pakliban, hogy többért tudod eladni, mint amennyiért vásároltad, de az is, hogy sok százezerrel kevesebbet adnak érte, és inkább arra számolj, hogy nem keveset buksz a bolton.

Nem csak a vételár miatt, hanem a plusz költségekkel is számolj.

Megveszel egy autót, nevedre íratod, illik leszervizeltetni is, tehát a vételáron felül még néhány százezret ráköltesz, amit nem fog neked megfizetni egy év múlva a vevő, és a másikat megvásárolva ismét fizetheted a vagyonszerzési illetéket, szerviz költséget, realitása inkább annak van, hogy a 200-300 ezernek a többszörösét is ráfizeted, igaz annak sem nulla az esélye, hogy akár pluszosan zárd a cserét, de ahhoz nagyon nagy mákolás kell, amire ne is számolj előre.

2020. szept. 19. 00:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Én csak az autó árára vagyok kiváncsi, a többi nem tétel. Az átírás (forgalmi+törzskönyv) max. 70ezer, a biztosítás ha jól jön ki a forduló kb. 75%-át visszakapom, de legrosszabb esetben is a felét, így az sem lesz sok a másik autónak, vagyonszerzési illeték fogalmam sincs micsoda, életemben nem fizettem még autó kapcsán olyat (de nem is ismerek senkit aki fizetett volna), sima generál szerviz (olaj és szűrők csere) 100-150 ezer. Mindent figyelembe véve ezek legrosszabb esetben is max. ilyen 300ezer forintos költséget jelentenek (ennél az autónál 230-ban bennvolt minden: átírás + szerviz). Nyilván jövőre tennék még hozzá, és egy jobb autót vennék.
2020. szept. 19. 00:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!