Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért hűti magát leállítás...

Miért hűti magát leállítás után is az autóm?

Figyelt kérdés
Ford Focus Mk2 1.6 benzines a jármű. Mióta tettem rá alsó motor védő burkolatot (mert eddig nem volt) , azonban azóta pár km megtétele után is leállítást követően megy a hűtő ventilátora. Pár perc után leállítja igaz. Szerintetek ez normális? Előtte nem csinált ilyet.

2020. szept. 11. 14:12
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Mert melege van. A burkolat miatt rosszabbul szellőzik a motortér, így jobban felmelegszik. Leállítás után addig megy a ventilátor, amíg vissza nem hűti egy adott értékre a vizet.

Én levenném a burkolatot a helyedben. Esetleg valami olyan megoldást keress, ami nem akadályozza a motor hűtését.

2020. szept. 11. 14:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Normális, enyém is csinálja újkorától kezdve (nem pont Ford Focus mondjuk).

Amíg nem megy 90 fok fölé, addig nem is probléma az extra burkolat, legalább védettebb a motortér.

2020. szept. 11. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:
15%

Én azonnal levenném a helyedben. Ilyen sufniátalakítás akár tönkre is teheti a motort ha túlmelegszik hosszú szerpentinen.

Még jó hogy észrevetted.

2020. szept. 11. 14:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Mert izzad a töke is.
2020. szept. 11. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha gyárilag volt rajta, akkor maradhat. Arra figyelj, hogy ne melegedjen túl.
2020. szept. 11. 15:42
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
A meleg levegő felfele száll. Tehát nem értem mit befolyásol az alsó motorvédő burkolat. Főleg, hogy ezek általában nem teljesen zártak.
2020. szept. 11. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:
37%
#6: Lényegesen megváltoztatja a levegő áramlását, így a hűtőradiátor hatékonysága leromlik.
2020. szept. 11. 17:29
 8/10 Barnabas333 ***** válasza:
0%
3as ma már minden autót alsó motorvédő burkolattal gyártanak vagy 4-5éve... Akkor annak mind tönkre kellene menni.
2020. szept. 12. 06:09
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 de azok alapból úgy vannak tervezve. A kérdező meg egy olyan kocsira tett fel motorvédőt amin nem volt gyárilag.

Amit mondtál az kb. olyan mint hogy "manapság már minden autó benzinnel megy, ezért ne keverjünk a Trabant benzinébe olajat". Tönkre is menne olaj nélkül.

2020. szept. 12. 07:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, decemberben nem lesznek ilyen gondjaid. :D
2020. szept. 20. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!