Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cseréltetek már otthon vezérlé...

Cseréltetek már otthon vezérlést a kocsitokban?

Figyelt kérdés
2020. szept. 10. 07:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2020. szept. 10. 07:28
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nem egy agysebészet, de inkább szervizre bízom. A munkadíj szerintem nem olyan vészes, pedig eddig (kétszer már) nekem márkaszervizben cserélték. Nekem megér ennyit, hogy gyorsan megvan, nem piszkolom össze magam, nem én szerencsétlenkedek az autó alatt. Ott a garancia ha valami gebasz lenne + esetleges eladásnál sem rossz ha be tudom mutatni róla a számlát.

Olajat is szervizben cseréltetek a fenti indokok miatt, pedig annál tényleg nem sok egyszerűbb művelet van.

2020. szept. 10. 07:36
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

...másik autómon eszembe se jutna. Váltó oldalon van a vezérműlánc. Kapásból vagy motor kivesz,vagy féltengelyek le, bölcső le, olaj, hűtőfolyadék le, olajteknő le, váltó, kuplung, lendkerék le, injektorok ki, szelepfedél le. Ekkor férsz hozzá a lánchoz, feszítőhöz, egyebekhez. Az alkatrészek cseréje után lehet a felsorolt alkatrészeket visszaszerelni. Szervizben ahol van csápos emelő és napi rutin ezekhez a műveletekhez, még ott is 2-3 nap folyamatos munka. Itthon eszembe nem jutna nekiállni.

Szerencsére eddig csak garanciában kísérhettem szemmel ezt a műveletet, mikor az autóm vezérlése 2 éves korában 28e km-rel széthullott.

2020. szept. 10. 07:41
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi.

Mennyibe cserélik a vezérlést általában?

2020. szept. 10. 07:51
 5/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
#3 ez milyen autó?
2020. szept. 10. 08:02
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem, mert vízpumpával együtt szokás, az meg az én autómon nagyon macerás(Volvo S40, D3).
2020. szept. 10. 08:07
 7/13 anonim ***** válasza:
78%

Biztos E46 vagy E90 :D És rájött, hogy drága a vezérléscsere.

Imádom az ilyeneket... Kijön egy olyan hiba, aminek épeszű (nem autószerelő) ember neki nem állna otthon. És akkor jön a... Nem lehet otthon kicserélni? Mert amúgy drága a szerviz.

Vannak ilyen emberek. Kocsit tartanak. 2 ablaktörlő lapátra sincs pénzük. Aztán ha beüt a szar, a váltót is egyedül akarják otthon kicserélni, nehogy valakinek pénzt kelljen adni, aki elvégzi normálisan. Majd ő. Otthon. Ingyen. Okosba. Youtuberól, meg fórumról.

Meg lehet próbálni. Vannak dolgok, amiknek én is nekiállok. Van affinitásom az ilyenhez. (Nem vagyok autószerelő). De hogy a motort nem állnék neki megbontani, meg vezérlést cserélni OTTHON egyedül, az tuti... Egy redvás első lámpát 2 nap volt mire kivettem, meg lett műanyaghegesztve, meg visszaraktam úgy, ahogy kellett (passzosan, hézagok, stb). Egy vezérlés csere otthon, ha nem csináltad még, nyugodt lehetsz benne, hogy akkora szopás lesz, hogy egy életre elmegy a kedved az ilyenektől. :D

Úgyhogy ha ne mvagy autószerelő, és jót akarsz magadnak, meg az autónak akkor fogod, és elviszed szervizbe. És nem akarsz ilyen nagyobb volumenű dolgokat egyedül megcsinálni.

2020. szept. 10. 08:14
 8/13 anonim ***** válasza:
nem, mert le kell venni a klíma csövet is. Ahhoz meg gép kell.
2020. szept. 10. 08:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Na és még azt mondják hogy a francia autókat nehéz szerelni meg szűk a hely.

Én neki fogtam magamnak és ezt is először csináltam, de kb egy nap alatt megvoltam vele.

2020. szept. 10. 08:16
 10/13 anonim ***** válasza:
#4 Nem tök mindegy hogy mennyibe kerül? Ha nem akarsz bajt mindenképpen cserélned kell.
2020. szept. 10. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!