Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell benzines autóval...

Hogy kell benzines autóval elindulni?

Figyelt kérdés
Egyszer sem fulladtam le tanulóvezetőként, mivel dieselest vezettem, azonban az itthoni benzinest akárhogy játszom a kuplunggal, nem megy az elindulás. Olvasgatom, hogy induláskor gázt kell adni, de nem nagyon értettem, mivel minden válaszadó másképp írja le. Szóval teljesen kinyomott kuplungnál kell egy kis gázt adni és úgy felengedni, vagy hogy? Köszönöm szépen a segítséget

2020. szept. 7. 21:13
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Igen, nekem is így tanították. Udvaron abszolút nem adunk gázt, csak egyesben megyünk felengedett kuplungal, parkolóban meg fel sem engedhetem teljesen. A dízel ilyen, ott nem kell gáz 10ig. Sőt, még próbált le is szoktatni hogy nehogy egyszerre nyomja a kuplungot meg a gázt, hanem engedjem fel csontra és csak azután adjak gázt. A nagyokosok akik szerint ugyan az mint a benzin, na nekik nem kéne a jogsi.
2023. ápr. 3. 09:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
11.es ugyanez.kuplunggal parkoloztunk 1 esben es tolatasnal is eleg a kuplung. Most van egy benzines uj autom es agyverzest kapok, nem tudok tolatni vele semerre, mert nem vagyok szokva ,h gazt kell adni,ha nyomom,megugrik,nem tudok szepen lassan egyenletesen tolatni vele. Nem erzek fogaspontot sem az uj kuplungon,ami dizelen erezheto volt. Biztos bele lehet jonnk, de most hetekig furikazhatok a kornyeken mert igy a varosba nem lehet bemenni.
2023. okt. 12. 18:58
 13/13 anonim válasza:
Na hali én is most dec 12. sikerült 37 órával az első forgalmin a vizsga én is autó “vásárlás” előtt állok problémám nálam is hogy dizelel tanultam és nálam pl az oktató nem mondta hogy mikor adhatok gázt én mindig azután adtam miután felengedtem teljesen a kuplungot tehát azért vagyok itt mert tényleg tanácstalan vagyok igaz van 2 óra tapasztalatom egy suzuki ignissel mert bedöglött akkor a c4 turbója amin vizsgáztam de marha rég volt kb 9-10 óra az meg aug 31 volt (nagyon elhúzódott ez a vezetés) de youtubeon egy videót nem láttam külön benzines elinduláshoz egykalapon vették a dizellel és nem nagyon vágtam mizu lesz és még arra vagyok rá feszülve ha benzines autó sikerült szereznem akkor városom szinte egy dombon fekszik mindenhol van lejtés és ugye itt nem opció a fékkel indulás mert nem tududom nehezen tudom elképzelno dizelnél csak csusztattam a kuplungot és felmentem benzinesnél gondolom a kéziféket kell alkalmazni ha valaki ezt látja (1 szer vettük ezt dizelessel nyílván homályos már hogy volt de mindig úgy tanultam hogy mielőtt behuzom a keziféket rakjam üresbe ha kezifeket behuzom egy lejtős helyen akkor 1esbe maradhat az autó? (Bocs ha hulyen hangzik de tényleg nem nagyon értek a benzineshez és biztos vagyok benne amint megvan az autó elmegyek egy parkolóba gyakorolni a pedált meg a parkolást vele de a lejtés ott nagyjából nincs 😅
2023. dec. 24. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!