Mennyit szoktatok műszakira költeni egy 10-20 éves autóra?
Olajat csak műszaki előtt cserész kizárólag?
A többire sem igazán lehet mondani, hogy váratlan kiadás. Vagy nem tűnt fel, hogy lyukas a dob? (gondolom ez volt a csere oka).
150.000 amúgy ma már nem egy nagy tétel egy nagyszervíz esetében.
Az alkatrész árakat meg tudod nézni a neten.
A munkadíjat meg szerelője válogatja.
Szakszervizben ez elég magas.
De a felsorolt alkatrészek simán 100 felett vannak (még a szerelő kedvezményével együtt is), úgyhogy reális.
Két éve 78000 volt, kipufi, olajcsere, kis karosszéria + a vizsga.
Most 45000nél tartok és kb még egyszer ennyi megy rá
Ez 2020-ban már egy alap nagyszervíz díja (értsd: nem csak olajcsere)
És hát ahogy előttem is írták, azért ezek nem teljesen váratlan kiadások. Aki nem teljesen analfabéta az érzi, ha valami nem oké a futőművel. A kifújó dobot meg ha nem vagyok süket is hallod.
Szintén 2005-ös H Astrám van, 8 éve és 150.000 km óta nálam van az autó. Kifejezetten a műszaki vizsga miatt nem szoktam rá költeni. Csak a vizsga díját, kb 20.000Ft-ot.
De ez nem azt jelenti, hogy közben nem költök rá egy forintot sem két évig. Pl tavaly kapott új Hitachi generátort az enyém ami kb 140.000Ft volt. Idén májusban kapott két új első IDS+ lengéscsillapítót + új toronycsapágyakat, 250.000Ft értékben. Most egy hónapja kapott 4 új féktárcsát természetesen új betétekkel 60.000Ft-ért. Szóval ami kopik, elfárad, azt cserélem a műszaki vizsgától függetlenül is. Most gondolkozom hogy kap új téli gumikat, mert a régiek már elöregedőben vannak. Erre 80-100.000Ft-ot szánok. Jövő februárban megy vizsgára. Addig nincs betervezett más szerviz, hacsak közbe nem jön valami váratlan meghibásodás.
Amiket felsorolsz, szerintem nem sok. Ezek gyakorlatilag kopó alkatrészek, a féltengelyen kívül. Utóbbi meg ilyen idős autónál előfordulhat. Középkategóriás utángyártott alkatrészekkel sajnos ilyen árak vannak. Örülj, hogy a lengéscsillapítód sima és nem aktív (IDS+), mert akkor darabja lenne 100.000Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!