Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fojtószelep állítása, hogy ne...

Fojtószelep állítása, hogy ne legyen ilyen hangja az autónak?

Figyelt kérdés
Frissen vásárolt használt autóm váltásnál sutututu hangot ad ki mint a tuningolt dízelek, és el nem tudom mondani mennyire idegesítő, mindenki engem néz az utcán, nem tudok hova bújni. 1.9 TDI ről van szó, olaszból lett behozva. Gondolom hozzá lett nyúlva, mert gyárilag nincs ilyen hangja, amikor meg bemelegszik még szörnyűbb te jó ég... Ha jól informált vagyok ez nagyon nem tesz jót a turbónak, hogy a levegő visszacsapódik a kompresszor kerékre. Lehetséges, hogy szarul írtak rá programot és túl hamar zár el a fojtószelep és azért van ilyen hangja? Ezen lehet változtatni? Mondjuk VAG, VCDSel?
2020. szept. 5. 20:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Diesel motoron mióta van fojtószelep szakikám???
2020. szept. 6. 06:43
 2/13 anonim ***** válasza:
58%

" Ha jól informált vagyok ez nagyon nem tesz jót a turbónak, hogy a levegő visszacsapódik a kompresszor kerékre."

Lehet hogy ezen is IFA kompresszor van, azért ilyen.

2020. szept. 6. 07:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Első:

Én nem tudom minek hívod ott akkor azt a hátsó szelepet te szaki:

[link]

Második:

Negatív.

Valaki megoldást esetleg?

2020. szept. 6. 14:01
 4/13 anonim ***** válasza:
EZ egr szelep.
2020. szept. 6. 14:05
 5/13 anonim ***** válasza:
Ez egy egr szelep a leállító csappantyúval szakikám!
2020. szept. 6. 14:08
 6/13 A kérdező kommentje:

Leállító csappantyú :D oké

mintha nem ugyan az lenne a funkció..

2020. szept. 6. 14:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Elzárja a levegő útját.

Na mindegy, még a megoldást mindig keresem, hátha valaki járt már így.

2020. szept. 6. 14:24
 8/13 anonim ***** válasza:
Sose fogod megtalálni a megoldást mert satu vagy a diesel motorhoz. De azért okoskodj csak. Egyszer majd rájössz mi a különbség a leállítócsappantyú és a fojtószelep között.
2020. szept. 6. 14:34
 9/13 A kérdező kommentje:
Te is csak kötekedni vagy itt.. Szerinted kiírtam volna a kérdést, ha magamtól akarnék rájönni a válaszra? Inkább ne írj többet kérlek. Köszi!
2020. szept. 6. 14:38
 10/13 anonim ***** válasza:

Te sokkal sötétebb vagy mint gondoltam. Tudod mit? Segítek.

Először.

Diesel motornál nincs és nem is lehet lefújószelep hang. Nincs fojtószelep ami előtt feltorlódna a nyomás, ha nyomás amit a szabadba kieressz akkor nincs hang se.

Másodszor.

Változógeometriás turbóra nem lehet lefújó szelepet szerelni, ugyanis a geometria szabályozza a szállítási mennyiséget. Ha a geometria zár, akkor megszűnik a nyomás. Hiába pörög a turbó.

Harmadszor.

A kókány tuner dieselekbe hanggenerátorokat szerelnek. Valamiert azt hiszik, hogy menő, de valójában csak szánalmas.

Keresd meg a hanggenerátort és hajítsd ki a fenébe!

2020. szept. 6. 14:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!