Volvo S60 vagy Honda Accord?
Ezt aláírom, írtam is hogy nem egy kategória.
Amire én gondoltam, hogy mindegyik gyártónak megvannak a megoldásaik ahogy összeáll az autó.
Ha a váltót nézzük, akkor ott a bowdenes VAG, tipikus váltásérzet, óvatosan mozgatva érezhető a bowden mozgása. A Volvo kellemes, pontos, de semmi extra, ugyanolyan mint a Nissanoké, a Honda hihetetlenül pontos és finom, teljesen másik liga.
Hogy S40, 60, 70, 80, az teljesen mindegy, ezek a kis apróságok jellemzőek az összes típusra gyártón belül, nekem a Hondáé jobban tetszik.
"Hogy S40, 60, 70, 80, az teljesen mindegy, ezek a kis apróságok jellemzőek az összes típusra gyártón belül, nekem a Hondáé jobban tetszik."
Sajnos ez nem igaz. Az S40/V40 az a Ford tulajdolása alatt született olcsó Volvo, Mitsubishi Carisma padlólemezen, rohadós bililemezből, Ford,Mitsu,Renault és Volvo motorokkal. Azt össze sem lehet hasonlítani, az S60/S80-nal mert azok már a Volvo "prémium" vonalát képviselik, minőségben is és árban is. A kis apróságokban is ordítóan nagy eltérések vannak. Haveromnak volt S40, munkatársamnak V40 és köszönőviszonyban sincsenek az S80-ammal.
Ez kb olyan, mint amikor kipróbálsz egy BMW F30 316 Modern Line-t ami kb a hulladék kategória és ez alapján azt mondod, az összes BMW ilyen. Pedig ha ugyanúgy F30-ból beülsz egy normális 335i-be akkor egetverő a különbség :)
Az S40 az teljesen más fejlesztés és irányvonal, felesleges az S60-hoz hasonlítani.
Nekünk volt egy 2004es xc90 ünk, és teljesen tökeletes autó volt. Ebből kiindulva a volvo biztonságos, és megbízható
A honda az pedig honda. Nem romlik el, mind2 tökeletes valasztás.
Erről sosem hallottam, de érdekesnek tűnik. Ez alapján ki kell próbálni mindkettőt és úgy lehet dönteni.
Hogy ekkora különbség van az S40 és S60/80 között. Az olyan része mellékes hogy mennyire extrás, milyen az ülés, főz-e kávét, de ha más tulajdonlása alatt született más gyártók alkatrészeiből összedobálva, akkor teljesen más lesz az autó karakterisztikája.
Van a feleségemnek egy Lexusa ami ugye a luxus Toyota. Nagyon jó autó, nagyon megbízható, de érződik hogy egy felextrázott, jobban szigetelt Toyota. Azt mondják hogy prémium, de nekem nem jön át az érzés. Jó a specifikáció hogy az évjárathoz tartozóan milyen extrákat lehet kipipálni, de érzésre nekem nem jött át. Egy A3 ilyen téren pl sokkal jobb, de a gyártót inkább nem minősíteném, maradok a Honda-Toyota-Lexus vonalon, ezek az autók.
A tulajdonlás nem nagyon szólt ebbe bele. A Volvo próbált a piacon maradni és kidobták relatív olcsón az alsó középkjategóriás S40/V40 párost. Úgy tudták olcsón tartani, hogy olcsóbb megoldások és technika került bele. Még a kasztni acélötvözete sem ugyanaz, ezért rohadnak is rendesen :D
Akkoriban tömeggyártott volt a Ford féle 1.6 benzin, a Renault 1.9d, a Mitsubishi 1.8GDI , ezeket belehányták olcsó műanyagokkal, kevesebb szigeteléssel és technikai háttértartalommal..
Az S60-nak a 3er BMW és a C-Klasse, az S80nak a 5-ösök és az E-Klasse elől kellett piacot lopni, ott nyilván más volt a beépített műszaki tartalom is.
Szerintem a Lexusnál sem mindegy, hogy egy kisebb, régebbi IS-t hasonlítasz akármelyik Toyotához, vagy egy LS-t akár egy modern LS-t vagy GS-t.
"Volvohoz az utángyártott alkatrészek is nagyon borsos áron vannak."
Ez hülyeség szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!