Amerikai autó kalkulátor?
Valahol van valami kalkulátor amivel ki lehet számolni, hogy egy USA-ból behozatott autó, nyilván a szállítást nem számolva mennyibe kerülne vámmal ilyesmivel mire végül magyar forgalmit kap?
Kinéztem egy 78-as Firebird-et, 24.000dollár, csak elég sok negatív pletykát is hallani, hogy mire itt lenne akár a duplájába is lenne. Illetve azzal a részével is tisztában vagyok, hogy átalakítások mik szükségesek.
Igazából amibe bele kéne férnie az 35.000, de inkább 33.000, mert 30.000 euroért vannak európában is 6-6-os Firebirdek, ami ugye 35.000 dollár, tehát akkor már nem sok értelme lenne hozatni.
Igazából a vám, ilyesmi a mi fontos volna. Amiatt, hogy ahogy írtam, ha cakumpakk 33.000 fölé rúgna, akkor tisztább eu-n belül vásárolni. Ezt nem tudom, miként van pontosan. Hallottam trükkökről is, hogy elvileg érdemes Hollandiában forgalomba helyeztetni miután lekerült a hajóról, és úgy honosítani, de ott sem találtam igazából szám szerinti összegeket, hogy pontosan miért éri meg ez jobban.
Nyilván nem az a baj, hogy nem fér bele a keretbe, szimplán csak ha nem feltétlen fontos akkor nem költök annál többet mint ami elkerülhetetlen.
Igen, erre gondoltam, tehát az akkor már vámként 2400 és akkor még erre a 26400-ra jönne a 27% áfa, az kerekítve 7100 körül jönne ki, akkor már 33,5-nél járok. Szóval ez szinte biztos többe lenne a végére mint egy már eu-s példányt megvenni.
Mindenképp Firebird lenne, nem üzletelni szeretnék vele, amolyan álomautó, és most értem el oda, hogy lehetőségem van rá.
Hazai piac pillanatok alatt kiesett, illetve cseheknél kutakodtam sokat de szintén semmi, így maradt két járható út, vagy hajóztatni, fizetni amit kell vagy nyugatról picit drágábban, de papír terén egyszerűbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!