Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy nem tüntették fel a "T winport" feliratot?

Figyelt kérdés

Van egy 1.2-es Opel Corsa C-m. Amikor megvettem azt hittem, hogy nem Twinportos motorról van szó de amikor jobban utánanéztem a motorkódnak, rájöttem, hogy bizony az van benne.

A hátulján viszont nincs feltüntetve az "1.2 Twinport" felirat. Egy ideig gondolkodtunk is a szerelővel, hogy most akkor melyik motor van benne.

Az lehetséges, hogy lemarad egy ilyen felirat, vagy esélyesebb, hogy bontóból van a csomagtartó? A festékréteg és a szín tökéletesen stimmel, mintha gyári lenne, azért is fura.

Szerintetek?

Illetve az 1.2-es twinport változat mennyiben különbözik a sima 1.2-es motortól?

2020. aug. 27. 07:56
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Nem tetszett az előző tulajnak és leszedte.
2020. aug. 27. 07:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem, hogy tudomásom szerint az Z12XEP ecotec motornak láncosnak kéne lennie. Mikor megvettem, már hosszbordás szíj volt benne.
2020. aug. 27. 08:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Neharagudj, az, hogy egy kocsiban milyen motor van, nem a csomagtartóról kell (jelen esetben nem kell) leolvasni, és biztosra menni. Illetve fordítva... Ha valami nincs ráírva a csomagtartóra, akkor az biztos nem az / nincs benne! És ha a szerelő is erre alapoz, az már régen rossz.

Bele kell nézni a motortérbe. Meg utánajárni... Nem betűket olvasgatni a csomagtartón, amit bárki felrak meg levesz...

Egyből bontott csomagtartó, meg lemarad a felirat. Felirat kötvehiszem, hogy lemaradt a gyárban. Csomagtartó lehet bontott. De mondok egy még egyszerűbbet: Fogta az előző tulaj, hőpisztollyal meg egy műanyagpengével leszedte fél óra alatt, mert nem tetszett neki. Kész a csoda.

Most bocsánat a bugyuta kisarkított példáért... Mintha kiírnád ide, hogy vettél egy C mercit valami telepi suttyótól, aminek az van a hátuljára írva, hogy C63 AMG. Hazavitted, azt kiderült, hogy nem is az, hanem egy C200 CDI, csak valaki felrakta a hátuljára, hogy AMG. Érted remélem :D.

Láttam én már olyan C mercit, amire az volt írva, hogy CLK... Hátuljára nincs ráírva, hogy TwinPort, úgyhogy biztos nem az!

Én kocsimra sincs ráírva, hogy turbós, még a betű jeleiben sincs "T" betű, mégis van benne turbó. Érted?

Úgyhogy könyörgöm... Ne a csomagtartóról akarj ilyen adatokat megmondani... :D. Utólag az tesz oda azt, amit akar. Vagy vesz le.

2020. aug. 27. 08:18
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Hosszbordás szíj nem a vezérlésnél van. Attól még lehet láncos, hogy látsz hosszbordás szíjat. Vezérmű szíjat vagy láncot nem látod, le van burkolva.
2020. aug. 27. 08:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A hosszbordás szíjnak mi köze van a vezérléshez?! Vezérlést akkor látod, ha leveszed a burkolatát. Ha szíjas, nem hosszanti bordást, fogsz látni, hanem fogasszíjat. Bontás nélkül ránézésre ezt nem fogod tudni megállapítani.

Mért törvényszerű hogy a motor típusát kötelező jelleggel a csomagtartón kell jelölni? Nincs semmilyen ilyen szabály. Mikor új Opelt vettem, kérhető volt 0Ft-os tételként, hogy semmilyen jelölés ne legyen a csomagtartón. Ez alapján, azt hinnéd, hogy nincs benne motor? Nézd meg a forgalmiban, vagy még biztosabb ha a blokkon keresed a motorszámot/kódot!

2020. aug. 27. 08:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Jól van na, hülye vagyok a kocsikhoz, sok mindent csak most tanulok meg. :D

Ezer bocsánat, zárjuk le azzal, hogy buta volt a kérdés. Köszönöm a válaszokat. :D

2020. aug. 27. 08:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy az, nem tudhattad. Csak meglepő kérdést tettél fel, ezért reagáltunk így. De ne vedd magadra! :) Megkérdezted, most már ezt is tudod. :)
2020. aug. 27. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!