Kb mennyi idő lesz mire belejövök a dízeles autó kezelésébe?
Figyelt kérdés
Hello, friss jogsival rendelkezem. Eddig benzines autón vezettem ugye, azon vizsgáztam. Ma kipróbáltam a kis családi Mazdánkat, ami dízeles. Baromira szokatlan volt az egész, a gázpedált alig éreztem (nem tudom, hogy ez autó függő-e, vagy a dízel-benzin), sokkal jobban kellett játszadozni elindulásnál a kuplunggal és nagyobb gáz is kellett mellé. Szóval kb mennyi idő lenne megszoknom a váltást, hogy kényelmesen tudjak részt venni a forgalomban?2020. aug. 25. 20:34
1/13 anonim válasza:
Személyfüggő. Pár száz km-en belül hozzászoksz szerintem.
2/13 D. Brasco válasza:
Nem kicsit tul van misztifikálva ez a dizel vs benzin vezetes kerdes.....mindekttovel ugyanazt es ugyanugy kell csibalni.
Nyilvan minden auton mas a pedálerő stb,erre ra kell erezni de ennyi
3/13 anonim válasza:
Tőled függ. Nekem kb. 5-10 perc szokott lenni.
Egyébként nem attól függ, hogy diesel vagy benzin, hanem az autótól.
4/13 anonim válasza:
Nem inkább dízelen tanultál vezetni, és most próbáltál először benzinest vezetni? Tekintettel arra, hogy a dízel lent nyomatékos, a benzines meg fent, kicsit fura hogy a dízellel indulsz el nehezebben.
5/13 anonim válasza:
A dízelnek nagyobb a nyomatéka alacsony fordulaton, tehát gázt se kéne adni az elinduláshoz és könnyebbnek kéne lenni a vezetésnek. Szerintem befog a fék rajta, azért nehézkes kezelni.
6/13 anonim válasza:
Akkor ülj át egy összerohadt gömbfejes, szilentes dízel E kadettből egy ignisbe. Garantáltan a susnyásban leszel 5 percen belül.
7/13 A kérdező kommentje:
Benzinesen tanultam ez 100%, a családi autónk meg dízeles. Szokatlan még az elején, a tanuló autónál a gáz tömítettsége a fékhez volt hasonló, a benzinesen pedig körübelül 80 km/h-nál 5. fokozatban éreztem, hogy kicsit keményedik. Mindaddig egy mm-t mozdítottam a lábam már éreztem, hogy az autó gyorsul/lassul. Apropó köszönöm az eddigi válaszokat, #6 téged nem tudlak komolyan venni egy ilyen hozzászólás után. Nem a két szép szememért (sem borítékért) kaptam jogosítványt, úgy értékelem magam, hogy a fogalomban tudok már boldogulni gond nélkül, nem analfabéta vagyok.
2020. aug. 25. 22:28
8/13 A kérdező kommentje:
A dízelesen* elírtam a 80 km/h-nál lévő résznél.
2020. aug. 25. 22:29
9/13 anonim válasza:
Személyes képességek és rutin függvénye.
De egy átlagos vezetőnek pár 10 km (nem autópálya), már nem szabadna gondot okozzon egy másik autó kezelése
10/13 A kérdező kommentje:
Furcsa módon ma már tökre ráéreztem, igazad van 9-es. Még egy pár napot járkálgatok vele délután 1-1 órát és hozzászokok.
2020. aug. 26. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!