Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül egy autót...

Mennyibe kerül egy autót átiratni?

Figyelt kérdés

Suzuki Swift 1.3 2000

1298 cm3

50 kw

Benzines

2020. aug. 23. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

51.000 ft

Eredetvizsga: 17.000 ft

Törzskönyv: 6000 ft

Forgalmi: 6000 ft.

A többi vagyonszerzési illeték

Ezen felül van a biztosítás, ezzel vigyázz, az átírásra 15 napod van, de a biztosító fedezetlenségi díjat számol fel, az adásvételin szereplő dátumhoz... Én most nem rég vettem egy ilyesmi Suzukit, megszopatott azzal az eladó, hogy 10 nappal vissza dátumozta le, így ezt a 10 napot a Mabis felszámolta fedezetlenségnek, magyarul a biztosítást 10 napig én fizettem neki.

Akkor az eredetvizsgán is számolj azzal, hogy 1 héttel későbbre kapsz időpontot, érdemes körbe nézned e téren is, hogy melyik állomás vállal el leghamarabb. Ha ezzel várnod kell akkor is biztosítást kösd meg minél előbb. Eredetvizsgára érdemes magaddal vinned készpénzt, mert már csúsztam el azon, hogy az állomáson, nem volt terminál, közel volt a zárási idő, nem értem vissza az automatától, másnap vissza kellett mennem... Sőt, pontosan legyen Nálad az összeg (17.000 ft), mert van amikor vissza adni se tudnak egy 20-asból... ez is tapasztalat.

Ha biztosítással, eredetvizsgával meg vagy, akkor irány az okmányiroda, de oda meg legyen olyan bankkártyád amin van szintén annyi pénz ami kell, mert ott meg nem lehet kp-val fizetni, el küldenek egy postára a csekkel...

Ha elsőre csinálod, egyszerűnek tűnhet... :D

2020. aug. 23. 19:23
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

jó kalkulátorok vannak már:

[link]

2020. aug. 23. 19:30
 3/4 anonim ***** válasza:
59%

Mindenre van kalkulátor, de első nagyjából jól összeszedte.

Csak még egy tanács, célszerű az eredetvizsgát megcsináltatni az eladóval, biztos ami biztos. Ha nem tudod belealkudni az árba, akkor odaadod neki, de nem aláírt adásvételivel vakarod a fejed, ha esetleg valami gond van.

2020. aug. 23. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

3. jól írja, ez eddig eszembe se jutott...

Ha vmi gáz van akkor az eredetvizsgán azt fogják mondani, hogy vidd vissza, nah már most ugye ha már van egy aláírt adás-vèteli...

Főleg akkor lehet fontosabb egy meglèvő eredetvizsga ha messzebbről hozod a kocsit

2020. aug. 24. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!