Az miért van, hogy utánfutóval tolatva nehezebb egyenesen menni mint szögekben tolatva menni?
A kérdésem lehet kicsit értelmetlennek tűnhet így olvasva, nem igazán tudom jobban megfogalmazni de próbálom itt egyértelműsíteni.
Szóval ma lett két éves a jogsim így elhatároztam, hogy felakasztom a futót és gyakorolgatok közlekedni vele.
A forgalomban egész jól elvagyok vele.
Kipróbáltam az udvarba beállást is hátramenet. Mindig 90 fokos szögből indultam és úgy szedtem alá a kocsit. Ezek a manőverek mindig az első lendülettel sikerültek is, viszont amikor már bent voltam az udvarban és egyenesbe szedtem a futót akkor elkezdett kilengeni és összevissza kacsázott. Állandóan előrébb kellett gurulnom, hogy újra és újra próbáljam kiegyenesíteni. A végére egész jól ráéreztem erre is és rövid, gyors kormánymozdulatokkal egyenesben tartottam.
De mégis elgondolkodtam azon, hogy mi a kilengések oka? Miért nehezebb egyenesen tolatni vele mint "kanyarodva" tolatni?
Logikus, hogy futó nélkül is az autóval egyenesen könnyebb tolatni mint kanyarogni.
Ha egyenesen tolatsz akkor látod a két oldalát az utánfutónak?
HA látod akkor nem nehezebb, csak ha semmit nem látsz akkor már tekeredik amikor meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!