BMW 330d manuál váltó olaj csere?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szerintetek lecseréljem a váltóban az olajat? Az autóban 260ezer van, én 190e-rel vettem. Végig márkaszervizbe vitte az előző tulaj, de a szervizkönyvben nem írja hogy cserélték volna a váltó olajat. Szóval nem tudom, hogy volt-e ezelőtt cserélve. Mivel hamarosan a kuplung és a kettőstömegű is cserés lesz, így gondoltam akkor egy úttal a váltóban is lecserélem az olajat. De olvastam hogy lehet hogy csak több kárt okoz mint amennyit használ. Szerintetek cseréljem az olajat?2020. aug. 19. 12:53
1/5 anonim válasza:
Kárt nem okozhat. Az előfordulhat, hogy csúszik utána a kuplung, de ebben az esetben már ígyis-úgyis kuka volt a kuplungtárcsa, csak a folyadékban lévő szennyeződés adata meg a szükséges surlódást - rövid időn belül csúszott volna mindenképpen.
Ne cserélj folyadékot most, ha hamarosan kuplungcsere lesz.
2/5 anonim válasza:
Szakikám! Mi a túró köze van a váltó olajnak a kuplunghoz manuál váltó esetében?
3/5 crudy válasza:
Szerintem csak elkerulte a figyelmet, hogy manual.
Az automata valtoknal okozhat problemat az olajcsere. Egy manualisnal nem. Nyugodtan csereld le kuplungozasnal, de akkor toltsd fel amikor fent van a valto.
4/5 anonim válasza:
kézi váltóban teljesen felesleges. A kuplunghoz meg tényleg semmi köze sincs.
5/5 crudy válasza:
Nem felesleges, a kezi valtoban is van fogaskerek ami kopik es ezek kopadekok bekerulnek az olajba ami tovabb keni a fogaskerekeket ami abraziv kopashoz vezet. Nincs akkora jelentosege mint az automata valtonal de erdemes mivel nem nagy osszeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!