Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha meg van húzva az autó...

Ha meg van húzva az autó fényezése, az okozhat nagyobb problémát is vagy csak esztétikai probléma? (példa kép a kérdésben)

Figyelt kérdés

Nézegetem a használt autókat, és a normálnak mondott állapotúaknál ugye mindig van valami esztétikai gond általában, pl. meg van húzva.

Egy ilyen meghúzás okozhat komolyabb rozsdásodást pl, vagy ez inkább csak esztétikailag zavaró, de amúgy nem okoz gondot?

Itt van egy példa egy amúgy külsőre szép állapotú kocsiról, amin ez a hiba van:

[link]

Egy ilyen hibával ha kell foglalkozni, akkor javítása pl. mennyi lenne kb?

2020. aug. 19. 12:49
1 2
 1/13 Beviz Elek ***** válasza:
100%
A műanyag kevésbé hajlamos a rozsdásodásra. Sőt...
2020. aug. 19. 12:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az mindig a melysegtol fugg, ha csak a lakk reteg kopik le de utana lekezeled akkor nem lesz gond, de ha melyebb a karcolas akkor boritekolhatod hogy elkezd majd rohadni es az a baj azt meg nem allitod semmivel, csak ha kivagatod az egesz reszt. A kepen eleg neccesnek tunik nekem az egyik melyebb, a szine is mas, de ha amugy jo az auto vedd meg es vidd el karosszeriashoz, mivel kis felulet keves penzbol megcsinalja es mar rohadni sem fog. Legalabb ez egy jo alkualap
2020. aug. 19. 13:18
 3/13 A kérdező kommentje:
Jó alkualap akkor, ha tudom, hogy kb. mennyibe kerül egy ilyen javítás, ezért is érdekelne, hogy egy ilyen saccra mennyiből jönne ki.
2020. aug. 19. 13:27
 4/13 anonim ***** válasza:
Én 50-re tippelek, szerintem ennyiért egy műhelyben szépen megcsinálják a fényezést.
2020. aug. 19. 13:30
 5/13 Beviz Elek ***** válasza:

Miért lenne jó alkualap ha nem egy olyan hibáról van szó amiről az eladó "elfelejtett" szólni, hanem olyanról amiről tudsz elindulás előtt? Én elhajtanálak az eladó helyében.

Másrészt még mindig egy lökhárító van a képen amiket már 30+ éve műanyagból gyártanak. Ez látszik a formáról is és arról is hogy kilátszik a sérülésnél kilátszik a fekete műanyag. Nem tudom hogy mit szívtatok, de a műanyag NEM rozsdásodik.

2020. aug. 19. 14:06
 6/13 Wadmalac ***** válasza:

Ez tényleg műanyag elem. :D

Na próbálj csak meg azzal alkudozni, hogy majd neked itt ez elrohad...

Ember még nem volt úgy elhajtva, ahogy te leszel.

:)

2020. aug. 19. 14:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Mielőtt mindenki az alkun kezdene lovagolni hozzáteszem, hogy az alkut #2-es hozta fel, nem én.

Engem az érdekelt, hogy lehet-e az ilyen meghúzásból rozsdásodás vagy hasonló, vagy ez csak esztétikai probléma. Ha műanyag, akkor nyilván inkább az utóbbi.

2020. aug. 19. 14:17
 8/13 Wadmalac ***** válasza:

Így van. Marad esztétikai hiba.

A fényezés minőségén múlik, előfordulhat, hogy a sérülés körül is elkezd egyre nagyobb foltban hámlani.

Főleg forró magasnyomású mosás szokta vedlésre ingerelni.

Inkább xarul alapozott, utólag fényezett lökösöknél fordul elő, ha a műanyag alapozó után túl sokat vártak a lakk felvitelével.

Gyári fényezéseknél nem jellemző.

2020. aug. 19. 14:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem egy fényezőt email-ben, 100-130 ezret mondott erre a javításra. Ez egy komolyabb cég, egy sufnifényező biztos kihozná kevesebből is.
2020. aug. 19. 14:35
 10/13 Wadmalac ***** válasza:

Igen, kábé a feléből.

Mivel nem nulláról kell csinálni, az alap már biztos, ha valaki tud esztétikusan, tisztán fújni, több nem is kell.

Ezen az elemen legalább a dupla fetékréteggel sem lesz gond, a rétegvastagságmérők fémen működnek csak. :D

2020. aug. 19. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!