Általánosságban elmondható, hogy a sedanok egy fokkal magasabb minőséget képviselnek, halkabbak, kultúráltabbak? Vagy nem feltétlen?
Teszem azt ha lenne 2 millióm használt autóra, akkor ugyanazért az árért egy két-három évvel idősebb sedan akár jobb, kényelmesebb, halkabb, általános komfortra jobb lehet, mint egy fiatalabb hatchback?
Általában a hatchback-ek inkább városi szaladgálós pakolászós térülő-fordulós, esetleg rövid utakra val autók, míg egy sedan inkább a hosszú távú komfortra megy rá ha jól gondolom.
Erre én is kíváncsi vagyok.
Ami mindenképp elmondható, hogy egy hatchbacket könnyebb manőverezni, mert nincs ott az a még vagy fél méter autó a hátsó üveg mögött.
Szerintem az is elmondható, hogy meglehetősen kevés klasszikus sedan-formájú autót gyártanak mostanában, inkább a kombi megy (vagy módosabbaknak a coupe/sportback), mert hosszában kb. ugyanott van a gép, de a sedanhoz képest a csomagtartó feletti rész is a beltér részét képezi.
Nem ettől függ.
Egyes típusokból van sedan és hatchback kivitel is (pl. Astra, Focus stb.). Ezek pontosan ugyanazokból az alkatrészekből állnak, semmi különbség nincs közöttük. Eggyel nagyobb kategóriában (Insignia, Mondeo) már általában jobb az anyaghasználat, szigetelés stb. Szóval inkább ettől függ.
Azt igen, elfelejtettem írni. Hogy nem ugyanazon modellen belül, hanem amikor egy autóból, mint az említett Focus van ötajtós, sedán, kombi, de ugyanaz tulajdonképpen, de egy Mondeo már nem annyira, az egy felsőbb széria, Abból nincs is csak sedan ill. kombi.
De hogy legyen pl. egy koreai is, Kia Cee'd, és egy Magentis azért nem ugyanaz. Igaz, árban sem.
A sedan kivitelnél hátsó ülés mögött keresztben is össze van fogatva a karosszéria, ezért a hátulja kevésbé tud rezonálni, magyarul kisebb lesz benn a menetzaj, mint egy ugyanolyan hatchback-nél.
Az, hogy mennyivel kisebb, természetesen sokmindentől függ (felhasznált anyagok, egyéb különbségek a 2 karosszéria változat között stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!