Check engine és Esp hiba egyszerre villant fel. Mi lehet a gond? Zsebbenyúlós lehet?
Figyelt kérdés
Autópályán mentem. Felvillant az Esp hibát jelző lámpa, majd néhány másodperc múlva a check engine is. Ekkor az autó erőtlen lett, a fordulatszám nem megy 3000 fölé, az autó max 90-el tud menni. Holnap délután mindenképpen szerviz látogatás lesz, de tudni szeretném mire számítsak. Peugeot 406, 2.0 HDI. Aki nem tud kulturáltan hozzászólni, vagy a kérdésre válaszolni, az kérem kíméljen meg.2020. aug. 16. 22:44
1/8 anonim válasza:
Ennyi alapján én ABS jeladóra tippelek. Hibakód olvasás majd megmondja.
2/8 anonim válasza:
Ha ezen kívül egyébként nem produkál más tüneteket az autó, akkor szerintem egy szenzor szállt el valahol és emiatt inkább letilt a motor, abból kiindulva, hogy ha megy, akkor olyan túl nagy baja nem lehet.
Bár egyebet tippelni átvizsgálás nélkül nehéz lesz, kíváncsi vagyok mit mond rá holnap a szerviz.
3/8 A kérdező kommentje:
Az alapjárat rendben van, furcsa hangja nincs. A fentebb említett hibákon kívül más nem jelentkezik. 3000-ig szépen, hibátlanul gyorsul is az autó, ott mintha elvágták vilna. A fordulatszám megáll 3000-nél, a sebesség pedig 90-nél.
2020. aug. 16. 23:11
4/8 anonim válasza:
Akkor ezen felesleges parázni, valami rutin-karbantartást igényel.
5/8 A kérdező kommentje:
A részecskeszűrő a hibás. Cserélni 4-500 ezer forintos tétel, amennyit az egész autó nem ér, kiszereltetni bűncselekmény, kitisztíttatni meg nem biztos hogy hatásos. Szóval meg vagyok lőve mi legyen.
2020. aug. 19. 22:20
6/8 anonim válasza:
Természetesen tisztítással érdemes kezdeni, kis szerencsével évekig jó lesz utána, már amennyiben rendeltetésszerűen használod a dízelt (legyen ideje kitisztulni).
7/8 anonim válasza:
Tisztítás, ha az autó saját regenerációs ciklusát nem lehet manuálisan elindítani. Én most hétvégén tettem ezt meg, de az Volvo és van hozzá szoftverem.
8/8 anonim válasza:
Szia.
Mi történt azóta az autóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!